Райън Грантъм е едва на 24 години, но едва ли в бъдеще му предстоят възможности да развива кариера. Актьорът вече е осъден за убийството на майка си, а най-новото му провинение е, че е планирал да убие и канадския премиер Джъстин Трюдо.

Зара Фитиан, Виктор Марк и обвиненията за сексуално насилие над деца, заради които са осъдени

Актрисата, която ще влезе в затвора

Защо осъдиха Зара Фитиан и съпруга ѝ

В момента за Грантъм вървят изслушвания по делото, което ще определи колко време ще трябва да лежи в затвора, преди да може да поиска условно освобождаване.

За престъплението, извършено над 64-годишната му майка, е осъден на убийство от втора степен. Това означава, че може да остане зад решетките до живот, а срокът на условно освобождаване варира между 10 и 25 години.

През 2020 г. младият актьор застрелва майка си Барбара Уайт в главата, докато е свирела на пиано, пише CBC.

По особено жесток начин е извършено престъплението и това кара властите да изследват психичното състояние на Грантъм.

Според съда е репетирал убийството, а по време на деянието е снимал видеа. Дори има и кадри, в които накрая признава, че самият той го е извършил, показвайки тялото.

И още на следващия ден е взел със себе си три заредени огнестрелни оръжия, дузина коктейли "Молотов", пособия за къмпингуване и упътвания до дома на семейство Трюдо.

Снимка 578291

Източник: GettyImages

Така и обаче не стига до къщата, а се предава в полицията и признава, че е искал да убие канадския премиер.

Извадки от дневника на Грантъм също потвърждават намерението му.

В психиатричните доклади, на които се позовава прокуратурата, актьорът е преминавал през тежки периоди на клинична депресия докато е планирал убийствата. Тревожно е и, че е имал и самоубийствени мисли, пише CBC.

Лари Насар, националният отбор по гимнастика на САЩ и защо 90 жени съдят ФБР

Какво накара 90 жени да съдят ФБР

Говорим за 1 милиард долара

За кариерата си в киното досега, Грантъм е участвал в далеч не безизвестни продукции. Сред тях са филмът "Сделката на доктор Парнасъс", както и хитовите сериали "Свръхестествено" и "Ривърдейл".