Бонди Бийч е един от красивите плажове в Сидни, Австралия, който човек, стига да има тази възможност, не трябва да пропуска да посети.

Гореща вода, душ, и коя е идеалната температура на душа през зимата

Коя е идеалната температура на душа през зимата

Горещо или студено - това е въпросът

А цели 2500 души са се възползвали именно от възможността да се докоснат до прекрасното място. И то не просто за да плажуват, а за да бъдат част от една доста смислена кауза - да бъде повишена осведомеността за рака на кожата.

Всички 2500 австралийски доброволци са позирали заедно голи на плажа Бонди Бийч като част от последния проект на американския фотограф Спенсър Туник. Целта: да се насърчат хората да си правят редовни прегледи на кожата.

По данни на Световния фонд за изследване на рака Австралия е най-засегнатата от рак на кожата страна в целия свят. А всичко неслучайно се е случило миналата седмица - тогава бе седмицата за информираност за рака на кожата.

За да участват в реализирането на проекта на Спенсър Туник, голите доброволци са се събрали на плажа Бонди Бийч точно в 3:30 ч. сутринта местно време.

Самият фотограф признава, че за него е чест да се включи в повишаването на осведомеността за рака на кожата чрез изкуството си. Спенсър Туник е известен с това, че акцент в творбите му са голи тела на някои от най-емблематичните места в света, пише BBC.

А в подобна провокативна творческа идея мнозина доброволци явно биха се включили. Това прави и 77-годишният Брус Фишър, който участва в събитието на плажа Бонди Бийч в Сидни.

Меланома, рак на кожата, слънцезащита и тревожните прогнози на учените

Когато слънцето не е наш приятел

Тревожно изследване за рака на кожата

"Прекарах половината си живот на слънце и имах няколко злокачествени меланома, премахнати от гърба ми. Реших, че това е добра кауза, а и обичам да се събличам на Бонди Бийч", споделя той пред Агенция Франс Прес.