"Приятели" започва да се излъчва още през 1994 г. и в продължение на цели 10 сезона не спира да вълнува зрителите. И до днес, години по-късно интересът към сериала е все така силен. Най-вероятно това е и една от причините актьорите все още да говорят с носталгия за ролите си в него, а пък създателите му - да си признават за големите грешки, които им се иска да не бяха допускали.

Дженифър Анистън, Джон Анистън и наградата Емми за цялостен за бащата на актрисата

Мъжът, който развълнува Дженифър Анистън

На кого отдаде почит актрисата от "Приятели"

Всъщност една конкретна грешка коментира най-наскоро Марта Кауфман - една от създателите и продуцент на "Приятели".

В предаване на BBC тя разкрива, че изобщо не е трябвало бащата на героя Чандлър да бъде представян по начина, на който тогава са се спрели.

Снимка 580206

Източник: GettyImages

Поясняваме, че бащата на Чандлър в сериала е трансджендър - мъж, който решава да стане жена. Но грешката е по-специално в това, че в епизодите е определян като "той" и "него", вместо "тя" и "нея", обяснява Кауфман.

Тя допълва, че когато е работила по "Приятели" не е била наясно с местоименията за LGBTQ+ хората и затова бащата на Чандлър често е наричан "гей" или "драг кралица".

Това обаче не е първата грешка, която създателката и продуцент публично признава, че е допускала в сериала. Тя и преди е споделяла, че съжалява за липсата на повече герои от различни етноси и раси.

След като към "Приятели" са отправяни доста критики заради това отсъствие на разнообразие, Кауфман обещава, че ще дари 4 милиона долара на университета, в който е учила, за да подпомогне дейността на отдела по африкански и афроамерикански изследвания, пише People.

Том Селек, “Приятели” и защо се е плашел от ролята си в сериала актьорът

От какво е бил уплашен един от актьорите в “Приятели”

И на най-опитните им е трудно...

"Научих много през последните 20 години. Да се признае и приеме вина не е лесно. Болезнено е да се погледнеш в огледалото. Срамувам се от това, че не знаех повече преди 25 години."