"Позлатената епоха" се оказа неочаквана глътка свеж въздух в морето от продукции на стрийминг платформите. Сериалът на Мах е едновременно костюмна драма, комедия и любопитен поглед към една епоха от американската история.

"Позлатената епоха" и подробности за втори сезон на сериала на НВО Мах

Какво ни очаква във втори сезон на "Позлатената епоха"

Кои актьори се завръщат и кои - не

Става дума именно за Позлатената епоха - в края на XIX и началото на ХХ век, когато Америка преживява невиждан икономически напредък. На неговия фон сблъсъкът между новобогаташите с процъфтяващ бизнес и фамилиите със "стари пари" е изключително колоритен.

Втори сезон започва в утрото на Великден през 1883 г., когато една от главните героини - Бърта Ръсел (Кари Куун) получава отказ на молбата си да има собствена ложа в операта на града. Съпругът й Джордж Ръсел (Морган Спектър) също се сблъсква със затруднения покрай завода си за стомана в Питсбърг.

В дома на старите аристократки семейство Брук Луиза (дъщерята на Мерил Стрийп Луиза Джейкъбсън) търси своя път, като тайно работи като учителка, а леля й Ейда (Синтия Никсън) се сдобива с неочакван обожател. Това, естествено, не е одобрено от другата й леля Агнес (Кристин Барански).

Премиерата на втори сезон на "Позлатената епоха" е на 29 октомври по Мах.