Весела Бабинова е от актрисите, за които чуваме и гледаме все по-често. И това нямаше да е така, ако не бе талантът ѝ, който вече е оценен с двете най-престижни театрални награди у нас - "Аскеер" за изгряваща звезда и "Икар" за поддържаща женска роля.

Страсти, екшън и неочаквана истина в новия епизод на сериала “Мен не ме мислете”

Неочаквана истина излиза наяве в “Мен не ме мислете”

Страсти и екшън в новия епизод на сериала

На малкия екран сме гледали Весела в сериалите "Денят на бащата" и "Мен не ме мислете", а съвсем скоро ни предстои да я видим и на театралната сцена в една по-различна и нова светлина.

Актрисата ще участва в премиерния на "Theatro отсам канала" моноспектакъл "Пистолет в Торнадо (и хиляди жестоки удари)", който за първи път се поставя в България. В чужбина постановката вече се радва на голям интерес, който можем да си обясним с това, че нейн автор е Лорън Гъндърсън - един от най-продуцираните драматурзи в САЩ от 2015 година насам.

В моноспектакъла Весела Бабинова влиза в ролята на Анджела, жена на средна възраст, по професия застрахователен агент, която живее в американско градче. Един ден обаче се случва нещо необичайно - задава се торнадо. Докато се крие в мазето си в очакване то да връхлети, Анджела започва да предава случващото се на живо в социалните мрежи.

Въпреки че жената буквално е изправена пред смъртна опасност, докато е безпомощно барикадирана, тя се обръща към последното, което ѝ остава - чувството за хумор. А материал за шеги изобщо не ѝ липсва, защото в живота ѝ почти нищо не е подредено. Връхлетялото торнадо единствено може да направи нещата по-лоши...

"Това е пиеса, в която аз играя Анджела - един много любопитен персонаж. На първо четене си казваш: "Аха, ясно", но после си даваш сметка, че това е поредният път, в който първото впечатление лъже. Изглежда като жена, с която бих била близка, но пречката е, че с нея никога не можеш да си сигурен дали наистина мисли това, което изрича. Дали всъщност всичко не е просто: "Думи, думи, думи", споделя Весела Бабинова за ролята си.

За да оживее тази комедия на родна сцена актрисата работи заедно с режисьора Васил Дуев - Тайг. Дело на Елис Вели пък са сценографията и костюмите, а музиката - на Тони Рикев.

Другите добре познати на българската аудитория лица, които са замесени в проекта, са Луиза Григорова-Макариев и Александър Сано. Те са негови продуценти, за втори път след премиерната от юли тази година постановка "Отблизо".

Весела Бабинова има кауза - за какво призовава актрисата в социалните мрежи

Каузата на Весела Бабинова

Как и с какво иска да помогне актрисата

Премиерата на "Пистолет в Торнадо (и хиляди жестоки удари)" е на 12 ноември, неделя, от 19:30 ч. в "Theatro отсам канала", а цялата информация за представлението е тук.