Филмът "Отблизо" от 2004 г. с участието на Джулия Робъртс, Джъд Лоу, Натали Портман и Клайв Оуен е създаден по едноименната пиеса на Патрик Марбър. Той е британски драматург, бивш стенд-ъп комедиант и настоящ носител на награда "Тони". Почти 20 години след холивудската игрална версия, текстът му оживява и на българска сцена.

“Премахни от приятели“ с Мария Сапунджиева, Владимир Зомбори и Анелия Луцинова с премиера в “Theatro отсам канала“

Комедия от автора на “Шерлок” и “Доктор Кой” с премиера у нас

“Премахни от приятели“ обещава да ни остави без дъх от смях

"Отблизо" е новото премиерно заглавие в театралния афиш на "Theatro отсам канала", като в четирите главни роли влизат актьорите Александър Сано, Башар Рахал, Луиза Григорова-Макариев и Любомира Башева. Режисьор на представлението е Антон Угринов, сценографията и костюмите са дело на Елис Вели, а пък музиката - на Калин Николов.

Историята в постановката проследява дванадесет любовни епизода от живота на две жени и двама мъже, които ги свързват страстта и привличането. Отдалеч копнежът им по любовта и щастието изглежда красив, трепетен и романтичен, но отблизо може да се окаже жестоко занимание.

"Отблизо" поставя доста лични въпроси, включително за това дали е възможно да съществуват любовен четириъгълник, безрезервна любов и мъжка солидарност. Зрителят би се запитал какво се променя когато е намесена любов и изобщо ние ли избираме да се влюбим или любовта избира нас.

И понеже животът често ни поднася изненади, и то невинаги приятни, и в представлението любовта ще се окаже гарнирана с лъжи, изневери, ревност, страст, сълзи, но и смях. Историята в "Отблизо" е доказателство, че между неща, които иначе ни се струват като две крайности, границата може да бъде много тънка. Например границата между любовта и омразата, между върховното щастие и непреодолимата мъка.

В постановката зрителите ще видят какво се случва, когато един ден човек държи целия свят в ръцете си, но само след миг, всичко се срива в краката му. Какво се случва, когато е изправен пред избора да се предаде или да намери начин да живее въпреки всичко.

“Камбаната” - първият моноспектакъл на Деян Донков с премиера в Народен театър “Иван Вазов”

Деян Донков като затворник

Актьорът с емоционално превъплъщение в “Камбаната”

Премиерата на "Отблизо" е на 5 (сряда) и 6 (четвъртък) юли от 19:30 ч. в "Theatro отсам канала". Цялата информация за представлението е тук.