Когато през 2010 г. по екраните на киносалоните се появи "Алиса в страната на чудесата" на Тим Бъртън, Disney решиха да яхнат задоволството на хората от видяното и да им предложат още от същото. Е, не точно от същото, но на същия принцип.

Том Ханкс, “Пинокио”, Disney, първи трейлър на игралния филм и каква е ролята на актьора в него

Том Ханкс влиза в приказния свят

Първи трейлър на “Пинокио” на Disney и каква е ролята на актьора

Така игрален свят видяха познатите ни отдавна като анимации "Книга за джунглата" (2016 г.), "Красавицата и звярът" (2017 г.), "Аладин" (2019 г.), "Цар Лъв" (2019 г.), "Лейди и скитника" (2019 г.), "Мулан" (2020 г.) и "Круела" (2021 г.). Същото ще се случи и с героя на Карло Колоди - Пинокио.

Игралната версия на "Пинокио" е вдъхновена от анимационния си брат от 1940 г. Режисирана е от Робърт Земекис, който отново си партнира за първи път - след "Полярен експрес" от 2004 г. - с Том Ханкс.

В началото на юни излезе тийзър на филма, който само разпали любопитството на най-нетърпеливите. Два месеца по-късно на бял се появява и официалният трейлър. И макар повечето да знаят историята, ето за какво става дума.

Производителят на играчки Джепето (Том Ханкс) създава дървена кукла, която кръщава Пинокио. Както обикновено в света на приказните светове, Пинокио оживява и мечтае да бъде истинско момче. Оттук насетне започват и приключенията, и белите.

Гай Ричи, "Херкулес", Disney и новината, че ще режисира игралната адаптация

Disney си прицели и в "Херкулес"

Студиото няма спирка

Освен името на Том Ханкс, в актьорския състав виждаме и това на Синтия Ериво, която ще бъде Синята фея (и изпява "When you Wish Upon a Star" в трейлъра), както и Люк Евънс, за когото е отредена ролята на Кочияша. Кийгън-Майкъл Кий озвучава лисицата Хонест, а Джоузеф Гордън-Левит - Джимини Крикет, пише Polygon.