Пандемията забави много телевизионни продукции и Peaky Blinders беше една от тях. Но поредицата на ВВС, налична в Netflix, вече снима шестия си и финален сезон. Вече са известни и някои подробности за сюжета.

Последната новина е за завръщането на герой, който не сме виждали от края на четвърти сезон - Есме Шелби (Ейми-Фион Едуърдс). Част от циганския клан Лий, Есме напусна семейство Шелби, след като съпругът й Джон Шелби (Джо Коул) беше застрелян от италианската мафия като отмъщение.

От кадрите става ясно, че отношенията между Есме и Томи Шелби (Килиън Мърфи) са все така опънати. Колкото до Томи, създателят на Peaky Blinders Стивън Найт потвърди пред Birmingham Live, че в бъдещи продукции, посветени на бандата от Бирмингам, Томи Шелби няма да участва.

Дали това има връзка с твърдението на Килиън Мърфи от преди няколко месеца, че е уморен вече от героя си, още не е ясно.

Другата голяма новина е свързана със Софи Ръндъл, която играе сестрата в семейство Шелби Ейда. 32-годишната актриса стана майка на син по Великден. И обеща, че финалът на Peaky Blinders ще е взривоопасен. Шести сезон се очаква в началото на 2022 г.