Задава се поредният мразовит уикенд и перспективата за него щеше да ни изпълва с отчаяние, ако нямахме конкретни планове за него. А именно - три книги, които да ни заредят с оптимизъм и настроение.

"Светецът покровител на втория шанс"

Пренасяме се в слънчева Италия в малкото селце Промето със скромните 212 жители. Животът в него би бил идиличен, ако над него не беше надвиснала заплаха - управата му трябва да събере 70 хил. евро, за да подмени старите водопреносни тръби. В противен случай водоснабдяването на Промето ще бъде спряно.

Снимка 605030

Източник: Колаж / Сиела

Синьор Сперанца - самоназначил се кмет на селцето, трябва бързо да намери решение на кризисната ситуация. А то е толкова абсурдно-смешно, че кара всички жители да се включат и поражда редица комични ситуации.

Изд. Сиела, 17 лв.

"Първият ден от моя живот"

Почти всеки човек е имал моменти в живота си, когато просто не може да продължи нататък. Наполеон, Емили, Арита и Даниел обаче са решени да стигнат до край. Успешен мотиватор, гимнастичка, полицайка и тийнейджър са решили да се самоубият.

Снимка 605032

Източник: Колаж / Колибри

Малко преди да го извършват обаче в живота им се появява човек, който ги убеждава да сключат сделка: за седмица той ще им покаже как ще продължи животът им без тях. След седмия ден четиримата ще могат да решат дали да наистина да се самоубият или има за какво да живеят.

Изд. Колибри, 24 лв.

Паоло Дженовезе, "Супергерои", "Първият ден от моя живот", "Перфектни непознати" и пристигането на автора им в София

Когато историите са достойни за рекорд на Гинес

"Супергероят" Паоло Дженовезе пристига в България

"Анн от фермата "Грийн Гейбълс"

Класическата книга на Луси Монтгомъри излиза в нов превод на български език, за да намери нови малки и големи читатели. Озоваваме се на остров Принц Едуард в Канада, където застаряващите брат и сестра Матю и Марила Кътбърт са решили да осиновят момче от приют, което да им помага във фермата.

Снимка 605031

Източник: Колаж / Сиела

Пристига обаче Анн - червенокосо, приказливо и много будно момиче, което успява да спечели сърцата не само на Кътбъртови, но и на цялото селце.

Изд. Сиела, 17 лв.