"Фюриоза: Сага за "Лудия Макс" направи своя официален дебют преди няколко седмици на филмовия фестивал в Кан, а от няколко вече е и по кината.

Трейлър на Furiosa: A Mad Max Saga на Джордж Милър с Аня Тейлър-Джой и Крис Хемсуърт

Фюриоса се завръща

Трейлър на Furiosa: A Mad Max Saga

Филмът ни връща години назад след събитията в "Лудия Макс: Пътят на яростта" (2015 г.), за ни да ни разкаже историята на Фюриоза, която във филма от 2015 г. бе изиграна от Чарлийз Терон.

Е, за два часа и половина в киното разбираме какво се е случило с героинята и какво е трябвало да преживее, за да се превърне в безкомпромисен войн. Но се оказва, че нито Аня Тейлър-Джой, която влиза в ролята на Фюриоза в новия филм, нито Крис Хемсуърт не са се оказали достатъчни, за да накарат хората да гледат филма.

Снимка 666336

Източник: Alexandra Films

От Variety разбираме, че за първите три дни от пускането си по кината в САЩ "Фюриоза: Сага за "Лудия Макс" е спечелил едва 25.6 милиона долара. Като се очаква след понеделник, който е почивен в страната, приходите да станат от Северна Америка да станат 31 милиона долара.

В световен мащаб филмът на Джордж Милър е спечелил само 33.3 милиона долара от 75 територии за първите три дни от премиерата си. Това означава, че от премиерния си уикенд по кината приходите на "Фюриоза: Сага за "Лудия Макс" са 58.9 милиона долара.

Какво да очакваме от "Фюриоза: Сага за "Лудия Макс" с Крис Хемсуърт и Аня Тейлър-Джой

Какво да очакваме от "Фюриоза: Сага за "Лудия Макс" с Крис Хемсуърт и Аня Тейлър-Джой

Сагата се разгръща с предистория, посветена на Фюриоза

И това е крайно разочароващо представяне, защото филмът имаше бюджет от над 160 милиона долара, а в тази сума не са включени разходите за маркетинг и реклама. Една от вероятните причини за падението на филма е, че е предистория и в него не фигурира нито една от звездите от оригиналния филм, смята Дейвид Грос от Franchise Entertainment Research.