Деян Донков е едно от най-разпознаваемите български лица на сцената и екрана. Това несъмнено се дължи на неподражаемото му и въздействащо присъствие, а че не му липсва кураж да се превъплъти в сложен герой от творба с още по-сложна тема, той самият ще ни докаже в новото си представление.

“Разходка с Гогол” с участието на Радина Кърджилова е новата постановка на Народен театър “Иван Вазов”

С какво ново се е захванала Радина Кърджилова

Актрисата ни отвежда на “Разходка с Гогол”

"Камбаната" е първият моноспектакъл на актьора, създаден по едноименния роман на Недялко Славов. Споменахме, че творбата е сложна, тъй като всъщност представлява един трагичен разказ за изпълнения с драматични препятствия път на бивш затворник, лежал за две убийства. Пиесата звучи като изповед за катарзиса и духовното просветление на героя, за светлината и силата, която му дават любовта и вярата.

Представлението е от тези, които разтърсват емоционално, дотолкова, че зрителят в един момент се превръща от страничен наблюдател в спътник на героя. "Камбаната" се отличава с мощна енергия и кинематографично въздействие и именно те привличат Деян Донков.

"Целта ми с този мистичен, фантастичен, отчасти комичен, красиво поетичен, дори епичен, крайно драматичен а в края си трагичен разказ, е да пропътувам дългия и мъчителен път до човешкото сърце", споделя актьорът за моноспектакъла, в който не само участва, но и режисира.

Освен Деян Донков на сцената ще видим и Пламена Иванова в образа на Лейла. Сценограф е Никола Тороманов, музиката е на Петя Диманова, видео дизайна - на Марио Стойнов, а с хореографията се заема Деян Георгиев. Специално участие в представлението взима и акордеонистът Нено Илиев.

“Орфей”, Йерней Лоренци, Владимир Пенев, Деян Донков, Александра Василева и новата премиера на Народен театър “Иван Вазов”

Деян Донков и Владимир Пенев разказват мита за Орфей

Народният театър с постановка на световноизвестен режисьор

Премиерата на "Камбаната" е на 4 юни от 19 ч. в Народен театър "Иван Вазов". Следващите дати на представлението са 8 юни и 7 юли, а цялата информация за него е тук.