Глобалната пандемия може да е в поредния си пик, но това явно няма да повлияе на Академията по филмово изкуство в САЩ. Защото тя смята, че Оскарите ще се раздават само на живо и няма да има опция за Zoom включвания.

Снимка 522937

Източник: Instagram / theacademy

На 18 март продуцентите на церемонията изпратиха писма до всички номинирани, в което се казва: "За всички, които не могат присъстват заради конфликт в графика или се притесняват да пътуват до тук, няма да има възможност да се включите по Zoom."

Стивън Содърбърг, Стейси Шер и Джес Колинс допълват, че полагат големи усилия да осигурят безопасна среда, но и да зарадват "милионите филмови фенове по света", за които виртуалното връчване на наградите не е опция.

Мария Бакалова е сред номинираните

Източник: Instagram / Фотография Greg Williams за Vogue

Мария Бакалова е сред номинираните

Протоколът за безопасност, който ще спазва Академията, е същият, по който се снимат много филмови продукции в условия на пандемия. А дрескодът забранява "небрежно" облекло - на такова станахме свидетели по време на виртуалното раздаване на наградите Златен глобус.

Явно Филмовата академия на САЩ иска да се "застрахова" срещу гости като Джейсън Судейкис, който се появи по шарен суичър по време на Zoom включването си и с това стана почти толкова популярен, колкото и Бърни Сандерс с плетените си ръкавици.

Снимка 495479

Източник: iStock

Церемонията по връчването на Оскарите ще се състои на 25 април в Union Station в Лос Анджелис.