The Beatles - eдна от най-великите група на всички времена може и да не съществува от повече от 50 години, и дори да е загубила двама от членовете си, но благодарение на новите технологии, успя да си сътвори нов сингъл.

"Now and Then" - "новата" песен на The Beatles, записана с помощта на изкуствен интелект

"Новата" песен на The Beatles

Ленън я пише малко преди смъртта си

"Now and Then" първоначално е написана от Джон Ленън през 1978 г., две години преди той да бъде прострелян смъртоносно в Ню Йорк.

Песента е доразработена от Джордж Харисън няколко години преди да напусне този свят през 2001 г. Най-накрая, през настоящата 2023 г. композицията е завършена от Пол Маккартни и Ринго Стар с помощта на изкуствен интелект, пише Indy100.

Работата по песента е изоставена през 1995 г., тъй като членовете на The Beatles смятат, че качеството на оригиналния запис не е достатъчно добро. Сега, благодарение на технологиите, успява да се изчисти вокалното изпълнение на Ленън. "Ето го - гласът на Джон, кристално чист", казва Маккартни за момента, в който чува обработените вокали на Ленън.

И споделя, че е изключително развълнуван от случващото се. "Вече е 2023 г. а аз продължавам да работя върху музиката на The Beatles и да издам песен, която публиката не е чувала."

Какви чувства таи Пол Маккартни към Йоко Оно - заради намесата ѝ в съдбата на The Beatles

Какви са истинските чувства на Пол Маккартни към Йоко Оно

Някои неща не се забравят

Маккартни получава демо записа на Ленън от вдовицата му Йоко Оно. На касетката с надпис "За Пол" е имало няколко песни, записани от Джон. Две от тях излизат през 90-те години на миналия век - "Free As A Bird" и "Real Love".