Социалните мрежи могат да бъдат много полезни за младите хора - примерите как многото последователи се отразяват на популярността и славата на някого са вече не един, не два и не три.

Но социалните мрежи могат и да вредят. При това много. Особено когато в тях се публикуват лични и неприемливи неща.

Пилотът Никита Мазепин, който трябва да направи дебюта си във F1 през 2021 г. за отбора на Хаас, изпита точно това на собствен гръб.

На стори в профила си в Instagram 21-годишният руснак публикува клипче, на което се вижда как се вози в кола, а негов приятел кара. В един момент обаче Мазепин се обръща към задната седалка, където седи момиче.

Тогава се вижда как пилотът се пресяга и сграбчва момичето за гърдите, а то от своя страна показва среден пръст на камерата.

Разбира се, тези действия на Никита Мазепин не бяха приети никак добре в социалните мрежи, където много хора ги нарекоха "отвратителни".

Според Yahoo Sport Australia, пилотът се е извинил, но понеже в днешно време това не е достатъчно, дори момичето от записа се е намесило, за да го защити. Андреа Д'ИВал (Andrea D'lVal) твърди, че двамата са приятели и това е била една безобидна шега.

Дори казва, че самата тя е публикувала клипчето, за да си направи шега с него. Уверява, че той е добър човек и никога не би направил нещо, за да я унижи. От отбора на Хаас пък казват в официално обръщение, че не оправдават поведението на Мазепин и ще проведат вътрешно разследване.