Минаха няколко месеца, откакто научихме за новия проект на Гийермо дел Торо - екранизация по трилъра на Уилям Грешъм Nightmare Alley от 1946 г.

Снимка 546780

Източник: Instagram/nightmarealleyfilm

Само годината на книгата и фактът, че зад филма стои режисьора на "Лабиринтът на фавна" и "Формата на водата" ни говори, че може да очакваме мистична мрачна атмосфера, на чийто фон ще се развие борбата между доброто и злото.

Не сме грешали, защото вече са налични първите кадри от филма, а настроението, което струи от тях, е в най-добрите традиции на ноар филмите. А за това няма как да не благодарим и на актьорите в главните роли.

Снимка 546779

Източник: Instagram/nightmarealleyfilm

Брадли Купър ще е Стантън Карлайл - някога цирков артист, който е използвал уменията си от цирка, за да стане звезда на нощните клубове с "умението" си да чете мисли. Кейт Бланшет е психиатърката Лилит Ритър, която решава да стане част от измамния му бизнес.

Снимка 546778

Източник: Instagram/nightmarealleyfilm

В останалите роли ще видим Уилем Дефо, Руни Мара, Рон Пърлман, Тони Колет. Дел Торо казва, че филмът е по-скоро адаптация, отколкото дословна екранизация на романа заради сложния "калейдоскопски" стил на Грешъм.

Премиерата на Nightmare Alley е на 17 декември.