Годишната гала вечер на Института по костюми към музея Метрополитън в Ню Йорк е най-бляскавото светско събитие в САЩ. Всяка година по червения килим минават някои от най-известните лица на планетата, облечени по възможно най-забележителен начин.

Най-добре облечените звезди на MET Gala 2022

Блясък, деколтета и полупрозрачни тоалети

Кои бяха най-добре облечените звезди на MET Gala

През 2023 г. обаче главният герой на MET Gala не е американец, а германец. Темата на събитието, което ще се състои на 1 май, е Karl Lagerfeld: A Line of Beauty. То е посветено на починалия през 2019 г. легендарен дизайнер Карл Лагерфелд.

Съпътстващата MET Gala ще покаже пътя на Лагерфелд от родния Хамбург до дефилетата по време на Седмиците на модата, и работата му за някои от най-популярните модни марки в света: Patou, Balmain, Chloé, Fendi и Chanel.

В Метрополитън ще бъдат изложени над 150 негови модела дрехи, всеки от които ще е съпроводен с оригиналните скечове на Лагерфелд. Както всяка година обаче, какво ще се случва на самата гала вечеря се пази в пълна тайна - гостите са помолени да оставят телефоните си у дома, припомнят Vogue.

За момента знаем, че домакини на събитието ще са Пенелопе Крус, Роджър Федерер, Дуа Липа, Микаела Коел и главният редактор на Vogue Ана Уинтур. MET Gala включва и изпълнение на живо на супер популярен музикант, чието име също е тайна.

Снимка 563201

Източник: GettyImages

А кои ще са гостите тази година? Това също остава изненада до последния момент. Миналата седмица обаче Ел Фанинг потвърди пред Variety, че е поканена и че дори е измислила тоалета си в памет на Карл. Очакваме да видим и други популярни имена като Ким Кардашиян, Били Ейлиш, Кара Делевин, Кендъл Дженър.

Събитието може да се гледа на живо в официалните канали на Vogue в социалните медии.