Кинокалендарът за октомври може да не е твърде богат, но за сметка на това предлага две от най-чаканите световни премиери за годината - продължението на "Жокера", както и новият "Венъм".

Какво да очакваме от “Жокера: Лудост за двама"

Какво да очакваме от “Жокера: Лудост за двама"

Продължението ни потапя още по-дълбоко в мрачното съзнание на Артър Флек

"Жокера: Лудост за двама"

Хоакин Финикс се оказа перфектният Жокер още с първия филм на Тод Филипс, затова и очакванията към продължението бяха големи. За момента се оказват оправдани, защото продължаваме да навлизаме все по-дълбоко в мрачната история на Артър Флек/Жокера и единствената светлина в живота му - Харли Куин. В ролята е Лейди Гага, което пък означава и доста музикални изпълнения, защото именно музиката е нещото, което успява да сближи Жокера и Харли. Участват още Зази Бийтс, Катрин Кийнър, Брендън Глийсън.

От 4 октомври

"Гунди: Легенда за любовта"

Най-мащабният филм в българското кино в последните година със сигурност заслужава специално внимание не само заради факта, че разказва историята на един от най-обичаните български спортисти за всички времена. Както и не заради това, че е с впечатляващия бюджет от 4 милиона лева. Филмът на Димитър Димитров проследява историята на Георги Аспарухов-Гунди от юношеството му през пробива му в родния футбол, спортните му успехи до трагичната му смърт през 1971 г. Както подсказва заглавието, важен фокус в него е и любовната история на футболиста със съпругата му Лита, на базата на чиито разкази до голяма степен е изграден сценарият.

От 18 октомври

Какво да очакваме от “Гунди: Легенда за любовта”

Какво да очакваме от “Гунди: Легенда за любовта”

Филмът вдига летвата високо и ни показва как се прави хубаво българско кино

"Венъм: Последният танц"

Това е третата и последна част на историята на извънземния симбиот, започнала с филма от 2018 г. В нея Венъм и Еди (Том Харди) вече са започнали да се сработват като екип, особено когато трябва да се изправят срещу враговете си. А те се множат с всяка минута: правителството разбира за Венъм и тръгва да го преследва. По същото от време от родната му планета са открили къде е и пристигат на Земята, за да върнат където му е мястото. Участват още Джуно Темпъл, Стивън Греъм, Рис Ифанс.

От 25 октомври