Август 2024 се оказва необичайно богат на кинопремиери, които да ни отвличат от факта, че очевидно не сме на море. Ето някои от тях.

Блейк Лайвли се сблъсква с болезнена любов и истини в “Никога повече”

Блейк Лайвли се сблъсква с болезнена любов и истини в “Никога повече”

Първи трейлър на романтичната драма

"Капанът"

М. Найт Шаямалан е особено продуктивен и година след "Почукването" е готов с нов филм. В него баща и дъщеря (Джош Хартнет и Ариел Донахю) отиват на концерт на поп феномена Лейди Рейвън (Салека Шаямалан). Цялото събитие обаче се оказва гигантски капан за сериен убиец, скрит в тълпата. Полицията е обградила залата, охранителните камери работят, но дали нещата ще протекат по план или дошлите за концерт ще се окажат в опасност?

От 2 август

"Никога повече"

Блейк Лайвли е в главната роля в тази драма, чиято основна тема е домашното насилие. Лили Блум е на път да започне нов живот в Бостън и да се отърси от миналото си. Тя открива бутик за цветя и именно там се запознава с харизматичния хирург Райл (Джъстин Балдони). Двамата започват страстна любовна връзка, но колкото повече напредват отношенията им, толкова повече Лили започва да вижда моменти от нелекото минало на семейството си в нея. Филмът е базиран на едноименния бестселъров роман на Колийн Хувър.

От 9 август

"Borderlands: Тайната реликва"

Новият филм на Илай Рот сякаш е събрал по много от всичко. Кейт Бланшет, Джейми Лий Къртис, Хейли Бенет, Кевин Харт, Джак Блек, Джина Гершон са само част от имената в актьорския състав. Самата история е базирана на едноименната видеоигра, в която банда наемници трябва да открие изчезналата дъщеря на Атлас. Начело на бандата е Лилит (Бланшет) - най-известният ловец на глави в галактиката, принудена да се върне на родната си планета Пандора заради мисията си.

От 9 август

"Гарванът"

Доста противоречиво беше приета идеята за нова версия на легендарния филм от 1994 г. с покойния Брандън Лий в главната роля. И през август ще разберем дали Бил Скарсгаард е успял да запълни обувките на Лий, а режисьорът Рупърт Сандърс да създаде достатъчно правдоподобна версия на едноименния графичен роман. Ерик (Скарсгаард) и любимата му Шели (певицата FKA Twigs) са брутално убити. Ерик обаче получава шанса да стане Гарвана и да прекосява от света на мъртвите в света на живите и обратно, за да отмъсти за несправедливостите.

От 23 август

"Мигни два пъти"

През този месец най-сетне ще видим и режисьорския дебют на Зоуи Кравиц, в който главната роля е поверена на настоящето й гадже Чанинг Тейтъм. Той е милиардерът Слейтър, който кани на частния си остров сервитьорката Фрида (Наоми Аки). Тя пък взима със себе си приятелката си Джес (Алиа Шоукат), за да могат заедно да се насладят на начина на живот на свърхбогатите. Оказва се, че безкрайният купон на острова всъщност е прикритие на доста по-зловеща история.

От 23 август