2020 г. беше изключително неблагоприятна за спорта (и не само, разбира се), като не можем да кажем, че 2021 г. беше кой знае колко добра. Но поне спорът успя някак да се нагоди на постоянно променящата се обстановка.

Кайри Ървинг, NBA и до какво доведе отказът на баскетболиста на Бруклин Нетс да се ваксинира срещу COVID-19

Как отказът от ваксинация може да съсипе една кариера

Баскетболистите в NBA на практика са задължени да се ваксинират, но това не може да спре Кайри Ървинг

В NBA например ваксинацията не е официално приета като задължителна, но реално неваксиниран баскетболист почти не може да играе. Организаторите на Australian Open пък решиха да въведат ваксината като задължително условие за всички тенисисти, които искат да участват в турнира.

По традиция той се провежда през януари, а Наталия Вихлянцева е имала намерението да се включи. И нищо не я спира, защото е ваксинирана. Но в крайна сметка няма да може да участва, защото е ваксинирана.

Звучи малко странно, но се получава точно такова нещо. Причината руската тенисистка да не може да играе на Australian Open е, че е ваксинирана с руската ваксина "Спутник V", в което няма нищо нередно.

Но според приетите правила на турнира участниците трябва да са ваксинирани само с одобрени от местните здравни власти ваксини, а към момента "Спутник V" не попада в този списък, пише CNN.

Наталия Вихлянцева казва, че е разочарована от факта, че няма да може да играе в Австралия, но е доволна от представянето си през последните месеци. В момента тя е на 194-то място в ранглистата, което означава, че дори да беше допусната до участие на Australian Open, трябваше да премине през квалификационните кръгове.