Понякога това, от което имаме нужда, е да се откъснем от ежедневните си проблеми и да се потопим в напълно различен свят. Точно това ни предлагат трите заглавия, които сме подбрали тази седмица.

Снимка 536545

Източник: Лабиринт

"Зулали"

Нарине Абгарян отдавна е любимка на българските читатели. Затова и всяка нова книга на арменската писателка се радва почти на същия успех, както на бестселъра "Три ябълки паднаха от небето". "Зулали" е сборник разкази за "горчивия и смешен свят на хора, които живеят, без да забелязват времето". Което означава, че отново ни очаква обичайната доза забавно-тъжни, сладко-горчиви и реалистично-мечтателни истории на обикновените хора.

Изд. Лабиринт, 16.90 лв.

Снимка 536547

Източник: Intense

"Хубави неща"

Две жени, два съвършено различни начина на живот и две съдби, които се оказват безвъзвратно свързани. Това ни очаква в романа на Джанел Браун, а фактът, че действието се развива в огромно имение край езерото Тахо го прави идеалното четиво за началото на лятото.

Изд. Intense, 22 лв.

Снимка 536546

Източник: Orange Books

"Миракъл Крийк"

Малко градче във Вирджиния, САЩ, предлага иновативна лечебна програма, която лекува много състояния - от стерилитет до аутизъм. И съвсем естествено събира на едно място хора от всякакъв калибър. Терапията се осъществява в специална камера, но когато тя експлоадира и има и загинали, всички започват да се питат дали това е злополука или нарочно предизвикана трагедия.

Изд. Orange Books, 19.90 лв.