В началото на тази седмица една от най-обсъжданите теми от политическия живот отвъд океана е оттеглянето на Джо Байдън от президентската надпревара и съответно изборът да бъде заменен от вицепрезидента си Камала Харис.

"Семейство Симпсън" и новото им предсказание за Илон Мъск, X и SpaceX

"Семейство Симпсън" предсказаха краха на Мъск, Х и SpaceX

Приликите с действителни лица не са случайни

Скоро след като новината излезе в медиите, един от сценаристите на "Семейство Симпсън" - Ал Джийн, качи доста любопитен пост в социалната мрежа X.

В публикацията си той е поставил две изображения едно до друго - отляво героинята от сериала Лиза Симпсън като възрастна, а отдясно - снимка на Камала Харис. Няма как да не направи впечатление, че облеклото и аксесоарите на двете са доста сходни - сако в един и същи лилав цвят, както и комплект класически перлени обеци и колие.

"Прогнозата на @TheSimpsons, от която съм горд, че съм част", е написал съвсем накратко Ал Джийн към поста си.

Снимката на Камала Харис e от встъпването ѝ в длъжност като вицепрезидент през януари 2021 г., докато изображението на Лиза Симпсън е от епизод от 11-ия сезон на "Семейство Симпсън", в който е представена една бъдеща версия на най-голямата дъщеря на семейството като президент на САЩ.

Паралелите обаче не свършват дотук. В епизода мандатът на Лиза Симпсън като главнокомандващ идва след (тогава също предсказаното) президентство на Доналд Тръмп, което води след себе си катастрофални последици за икономиката на страната. Така се случи и в действителност, когато вицепрезидентството на Камала Харис последва вече отминалия мандат на Тръмп.

"Това беше предупреждение за Америка", каза пред The Hollywood Reporter през 2016 г. Дан Грийни - сценарист на епизода с Тръмп.

Колегата му Ал Джийн, който в момента е шоурънър на "Семейство Симпсън" и е бил и сценарист, и продуцент от най-ранните сезони, е изразил подкрепата си за кандидатурата на Камала Харис в социалните мрежи, като и се е пошегувал:

"Тръмп трябва да си направи когнитивен тест, с който да го помолите да разграничи правилно Камала Харис, Нанси Пелоси, Уша Ванс и Ники Хейли."

Откакто Камала Харис замени Джо Байдън в президентската надпревара, редица знаменитости също изразиха подкрепата си към кандидатката на Демократическата партия. Сред тях са Джейми Лий Къртис, Спайк Лий, Джон Крайър и Cardi B.

Видни политици от Демократическата партия също застанаха зад Камала Харис, включително Барак Обама, Нанси Пелоси, Хилъри Клинтън, както и мнозинството от демократите в Конгреса.

"Семейство Симпсън" предсказаха и изчезването подводницата в Атлантическия океан

"Семейство Симпсън" предсказаха и изчезването подводницата в Атлантическия океан

Плашещо близки до действителността в много от своите епизоди

Дори бившият президент Доналд Тръмп (заедно с дъщеря си Иванка) са подкрепяли Харис преди. По време на кандидатурата ѝ за преизбиране като главен прокурор на Калифорния, те са се включили с дарения за кампанията ѝ, които обаче тя не е приела, пише Entertainment Weekly.