Принцесите на Disney винаги ще са на мода, затова и не само анимациите, а и филмите за тях винаги се радват на голям зрителски интерес. Тъй като са едни от любимите ни, с огромно нетърпение очакваме първият игрален филм на студиото за китайската героиня Мулан.

"Мулан", Disney и първи трейлър на игралния филм

Първи трейлър на игралния "Мулан"

Азиатската Disney принцеса

Филмът, който трябва да излезе през март 2020 г., е римейк на анимационния филм на Disney от 1998 г., проследяващ пътят на млада китайка, която се присъединява към армията, като се преструва на момче.

Анимираният оригинал сам по себе си е преразказ на древната легенда за Хуа Мулан, описан от китайското правителство като "най-разпознаваемата фолклорна героиня в китайската култура".

Вторият трейлър към игралния филм "Мулан" е много детайлен и е нещо като подробен увод в историята на всички зрители, които все пак не са запознати със сюжета.

Когато Китай е нападнат от нашественици от севера, предвождани от безмилостния Бори Хан, императорът издава указ, че по един мъж от всяко семейство трябва да служи в армията и да защитава страната си. В семейството на Хуа Мулан единственият мъж е възрастният ѝ баща, който някога е бил уважаван воин, но сега е прекалено немощен и не би оцелял в още една битка.

За да освободи баща си от дълга му към родината и императора, Мулан решава да сепрестори на мъж и заминава вместо него да се подготви за предстоящия сблъсък с Хан и страховитата вещица, която го съпътства. Ако някой разбере тайната на Мулан, наказанието ще бъде твърде сурово.

Виждаме младата Лиу Ифей - сдържана и съсредоточена, като добре познатата Мулан, преследвайки с цената на живота си заветната цел - да защити честта на семейството. За пръв път се запознаваме и с красивата вещица в лицето на Гонг Ли, която влиза в ролята на основния антагонист и определено е майстор на превъплъщенията.

Въпреки че новия трейлър към римейка на анимацията на Disney "Мулан" получи положителни отзиви в социалните медии навсякъде по света, в Хонконг има протестиращи, които призовават за бойкот.

Те са настроени срещу личните възгледи на актрисата Лиу Ифей. По-рано тази година тя изрази подкрепа си към полицията в Хонконг, която протестиращите обвиниха в бруталност.

Няколко часа след излизането на трейлъра изтъкнатият демократичен активист Натан Лоу  пусна изображение в профила си в Twitter, на което виждаме Лиу Ифей цялата изцапана в кръв с полицейски щит. Снимката е придружена с хаштаг #BoycottMulan.

Премиерата на "Мулан" е на 27 март 2020 г.