Донякъде очаквано, донякъде и не чак толкова, Monster: The Jeffrey Dahmer Story се оказа същинско попадение за Netflix, когато говорим за зрителски интерес.

Mr. Harrigan's Phone, Conversations with a Killer: The Jeffrey Dahmer Tapes, Luckiest Girl Alive и новите филми и сериали на Netflix през октомври

Новите филми и сериали на Netflix през октомври

От серийни убийци до премеждията на Мила Кунис и Джесика Частейн

Да, много хора се изказа против сериала, защото им се струва ненужно да бъде показвана жестокостта на хора като Джефри Дамър. Оказва се обаче, че когато става дума за пари, гледаемостта е преди всичко. И това изобщо не ни изненадва.

От Collider разбираме, че  ще се превърне в поредица и ще има поне още два сезона. Те разбира се, няма да са насочени отново към Дамър, а към други двама серийни убийци, които са оставили отпечатъка си в историята по някакъв начин.

Към момента не се знае кои ще са злодеите, върху които ще се фокусират следващите два сезона. Но тази новина идва на фона на успеваемостта на Monster: The Jeffrey Dahmer Story, който се очаква в близките дни да достигне до 1 милиард минути гледаемост. Нещо, с което не всеки сериал на Netflix може да се похвали.

Dahmer, Netflix и гледаемостта на сериала за Джефри Дамър

Сериалът за сериен убиец, който превзе Netflix

Кръв и зрелище

Но пък със сигурност ще има недоволни, защото отново се поставя на преден план моралната дилема при създаването на сериали за серийни убийци, базирани на действителни хора, а не просто плод на въображение.