В този празничен и дълъг уикенд сме подбрали три книги, които предлагат напълно различно преживяване една от друга. Всяка обаче е стойностна по свой начин.

Деми Мур, Матю Маконъхи, Уди Алън и 3 книги за уикенда

3 книги за уикенда

Отправяме се към Холивуд

"Мистичните пътеки на България"

Това е поредна книга на журналистката Ирена Григорова, посветена на по-малко познати, но любопитни места в България. Тук тя разказва от първо лице за 50 пътеки и места, за които се вярва, че притежават лечебна сила.

Снимка 529208

Източник: Апостроф

Сред тях са тайнственото дърво в град Перник, Пещерата на свети Иван Рилски, Мегалитното светилище на плодородието Кулата до град Стрелча, Мегалитното светилище Бегликташ, Бистрешкият манастир и целебната пещерна вода, и други.

Изд. Апостроф, 18 лв.

"Последното изкушение"

Издателство Enthusiast са подготвили нова поредица с твърди корици на най-знаковите романи на Никос Казандзакис. Точно за Великден излиза първата книга от нея - "Последното изкушение", което се смята и за най-провокативния и най-философски роман на гръцкия писател.

Снимка 529205

Източник: Enthusiast

Макар да разказва за последните дни на Исус Христос, романът всъщност е за човешката борба и страдание, защото "всеки човек е богочовек, плът и дух," пише самият автор.

Изд. Enthusiast, 30 лв.

"Мексиканска готика"

Първоначално се подведохме, че романът на Силвия Морено-Гарсия е някаква съвременна версия на магическия реализъм. В него наистина има магия, но и нещо по-зловещо, което крие стара аристократична къща в дълбоката мексиканска провинция.

Снимка 529204

Източник: Колаж / Лабиринт

За там заминава младата и привлекателна Ноеми, привикана от писмото на братовчедка си Каталина, която твърди, че привлекателният й съпруг се опитва да я убие. Тя ще трябва да разкрие миналото на рода, изпълнено с насилие, тайни и кръв, както и магическата сила, която притежава къщата.

Изд. Лабиринт, 17.90 лв.