За срещи между акули и хора сме гледали толкова много филми и сме чували също толкова истории, за да се надяваме това преживяване никога да не ни се случва.

Нина Добрев, тигровите акули, гмуркането с тях и защо е важно да ги защитим

Нина Добрев не се страхува от акулите

Актрисата призовава те да бъдат защитени

Късметът обаче изиграва лоша шега на двама ентусиасти, които се гмуркат с шнорхели в Мауи, Хавай.

Миналата седмица полицията в Мауи получава обаждане от мъж, който е видял акула да плува във водата, докато се е гмуркал с шнорхел. Според разказа мъжът, чиято самоличност не е известна, заедно със съпругата си дори са се борили с акулата, преди да се опитат да се върнат на безопасно място. Мъжът действително успява да достигне обратно до брега, но не и жена му.

Снимка 599110

Източник: iStock

По-късно са били открити част от бански костюм и комплект за гмуркане с шнорхел, пише в полицейския доклад. В момента се води издирване на жената, организирано по вода и въздух. Междувременно обаче хората са предупредени, че трябва "да стоят далеч от района".

От момента на подадения сигнал от мъжа не е имало други наблюдения на акула, но все пак Мауи си остава район, в който най-често се случват срещи на хора с акули измежду всички главни хавайски острови, пише People.

Крис Хемсуърт, Chris Hemsworth Getting Familiar with Sharks и предаването, посветено на акулите

Крис Хемсуърт и сблъсъкът му с акулите

Какво иска да разбере актьорът

Експертите продължават да наблягат на предупрежденията за избягването на срещи с акули. "Не влизайте във водата, ако е мътна. Нямам представа какви са били условията на океана в този район онзи следобед. Не влизайте след смрачаване, поне докато на следващия ден не изгрее слънцето. Винаги плувайте или се гмуркайте в океана заедно с някого", съветва Дан Денисън, мениджърът по комуникациите на Министерството на земята и природните ресурси на Хавай.