Колкото и странно да ни звучи в нашето модерно ежедневие, изпълнено с технологии и удобства, по света все още има хора, които живеят стотици и хиляди години назад.

Все още съществуват различни племена с напълно първобитен начин на живот. И някои от тях са толкова далеч от цивилизацията, че не е трудно да забравим, че въобще ги има.

Маркизките острови в средата на Тихия океан са далеч от славата на дестинации като Малдивите, Сейшелите и Хаваите.

Снимка 510174

Източник: iStock

Това са най-отдалечените острови на света, като най-близката туристическа дестинация е Таити - на цели 1400 километра.

Именно заради своето разположение и достатъчна отдалеченост от всякаква цивилизация, Маркизките острови запазват своето коренно племенно население.

То предизвиква интереса на световноизвестния фотограф Джими Нелсън, който ни представя местните племена в целия им традиционен блясък, след като отива два пъти за по няколко седмици на островите.

От общо 12 Маркизки острова, само шест се обитават от местните племена. Те се придвижват на кон, а телата им са покрити със специални, отличителни татуировки.

Мъжете ходят без дрехи, само с препаски на кръста. Повечето имат дълги коси, както и добре развита физика. Дрехите на жените са от листа на различни растения, предава Daily Mail.

Членовете на местните племена не говорят английски. Тяхната основна цел в живота е да запазят местното културно наследство, затова живеят изцяло по правилата, които се предават от поколение на поколение.

Племето Тараумара и тичането като начин на живот

Как се надбягва антилопа

Как се бягат 320 км за 2 дни

А изборът да бъдат напълно откъснати от останали свят е тях личен. И очевидно е правилен, защото се превръщат в едно истинско световно богатство.