В YouTube сме се нагледали на какво ли не. Докато някои предпочитат да споделят ежедневието, пътуванията и семейните си драми, други обичат да правят наистина грандозни неща, за които да се говори дълго след това.

Сред тях е и руският ютубър Максим Монахов, който има над осем милиона абоната. А последното му видео само за пет дни събира също близо осем милиона гледания. И ние бяхме едни от тях.

Във видеото с продължителност малко под 20 минути Монахов прави наистина впечатляващ експеримент, зад който седи сериозна подготовка в продължение на четири години. Освен това, за провеждането му е похарчил сериозна сума, която, според New York Post, е цели 9000 долара. За тях той купува цял камион с кола и големи количества газирана вода и сода бикарбонат.

Снимка 493677

Източник: YouTube

Руснакът ни показва какво се случва, когато смесим 10 хиляди литра кола със сода бикарбонат и газирана вода. За целта първо съдържанието на хиляди бутилки с газираната напитка се изсипва в огромен резервоар под налягане. След това се добавя и содата за хляб.

А кулминацията на видеото е когато Максим и екипът му тичат на забавен кадър, за да се отдалечат на безопасно разстояние от експлозията, която са предизвикали. В продължение на няколко минути "взривената" кола бълва до небето, а участниците в експеримента искрено се забавляват, предава Fox News.

С това видео 24-годишният руснак успя да сбъдне една своя дългогодишна мечта - да направи най-големия фонтан от кола в света. Е, определено му се получи.

Ако искаме и ние да си направим подобен експеримент, но без да харчим четирицифрена сума, може просто да вземем бутилка кола и да сложим в нея няколко ментови бонбона. Определено няма да е толкова впечатляващо, но поне ще ни е весело.