През изминалия уикенд беше доста интересно: след цяла седмица говорене, писане и четене на новини за Оскарите, най-накрая имаше и малко разнообразие - Мачът на звездите в NBA.

Коби Брайънт, NBA и петицията за промяната на логото

Как феновете искат да увековечат Коби Брайънт

Милиони искат промяна

Тази година събитието се проведе в Чикаго и се опита да постави рекорд по цени на билетите, като най-евтините надхвърляха 900 долара.

Всеки долар обаче си заслужава за подобно зрелищно събитие. В събота, 15 февруари, беше доста интересно, защото тогава се проведоха няколко състезания, сред които тези по забивки и за стрелба за три точки.

Големият обир

Точно така много хора в социалните мрежи и спортни коментатори определиха отсъждането на журито Дерек Джоунс Джуниър да спечели приза вместо Арън Гордън.

Снимка 467069

Източник: GettyImages

Двамата направиха наистина нечовешки неща, но в крайна сметка няколко точки не стигнаха на Гордън, за да спечели. Всъщност, това е втора загуба за баскетболиста на Орландо Междик в състезанието по забивки, за пореден път изпълненията му не бяха и подобаващо оценени от съдиите.

През 2016 г. той загуби от Зак Лавийн, въпреки че тогава събра очите на всички. Тази година дори това, че прескочи високият 226 сантиметра Тако Фол и заби ефектно, не впечатли журито. Веднага след края на състезанието Гордън каза, че повече не възнамерява да участва, защото всеки път бива обиран от журито.

34-годишният Дуайт Хауърд също се включи, като неговите завибки не бяха особено впечатляващи, но пък той почете Коби Брайънт по доста интересен начин.

Това е моят човек

Баскетболистът на Сакраменто Кингс Бъди Хийлд успя да вкара общо 27 точки, за да спечели в надпреварата за три точки. На второ място остана Девин Букър с 26 точки. Миналогодишният шампион Джо Харис пък отпадна още в първия рунд, отбелязвайки едва 22 точки.

Големият мач с големите звезди

Кулминацията на целия уикенд беше вчера, 16 февруари, когато отборите на Леброн Джеймс и Янис Адетокумбо се изправиха един срещу друг. Двамата за втора поредна година са капитани на двата отбора.

В стартовата петица на Краля, освен него, бяха Кауай Ленърд, Лука Дончич, Джеймс Хардън и Антъни Дейвис. В тази на Янис пък Паскал Сиакам, Джоел Ембийд, Трей Йънг и Кемба Уокър.

От тази година мачът е с по-различни правила в чест на Коби Брайънт. Резултат беше зануляван след всяка четвърт, а отборът с най-много точки във всяка дарява по 100 000 долара на благотворителна организация в града домакин. Последната четвърт не беше засичана, защото се играеше до достигането на определен резултат.

Той се определя от добавянето на 24 точки (номерът, който Коби Брайънт носеше в част от кариерата си) към резултата на водещия отбор. В този конкретен случай победителят трябваше да достигне 157 точки.

NBA решиха и да преименуват наградата за най-полезен играч в мача на Kobe Bryant MVP Award.

Първият ѝ притежател пък се оказа Кауай Ленърд, който отбеляза 30 точки, седем борби и четири асистенции. Така той помогна на отбора си да спечели само с две точка. Големият герой обаче беше Антъни Дейвис, който отбеляза последната точка.