Преди часове бяха обявени номинациите за наградите Еми 2024. Не бихме казали, че има големи изненади сред номинираните сериали, защото основните претенденти от месеци са популярни сред зрителите и критиката.

Еми 2024 - ето кои са номинираните за наградите тази година

Еми 2024 - ето кои са номинираните за наградите тази година

Надпреварата между стрийминг платформите е ожесточена

Затова пък като своеобразна изненада се оказаха номинациите на две актриси с индиански произход - Лили Гладстоун и Кали Рейс. За първи път жени с произход, свързан с коренното население на Америка, са номинирани за Еми в цялата 76-годишна история на наградите.

Гладстоун, която стана популярно име в Холивуд след участието си в "Убийците на цветната луна" на Скорсезе, е номинирана за участието си сериала Under the Bridge на Hulu. Там тя е в ролята на полицайка, която разследва убийството на 14-годишно момиче.

Лили Гладстоун

Източник: GettyImages

Лили Гладстоун

Рейс, чиято основна кариера е на боксовия ринг, пък е номинирана за ролята си на Еванджелин Наваро в четвърти сезон на антологичния сериал на Мах "Истински детектив". Тя също играеше разследващ полицай заедно с героинята на Джоди Фостър.

Кали Рейс

Източник: GettyImages

Кали Рейс

Още две звезди с коренен произход могат да се похвалят с номинация за Еми тази година. Д'Фараон Уун-А-Тай е номиниран за актьор в главна роля в комедия за супер свежия сериал на FX Reservation Dogs.

Изпълнителен продуцент на сериала е Тайка Уайтити, който е номиниран както за работата си по Reservation Dogs, така и за сериала си за Мах "Какво правим в сенките", пишат Deadline.