Винаги се радваме на симпатични домашни любимци, които стават истински звезди благодарение на своите стопани и, разбира се, на социалните мрежи. Като швейцарското куче Раста, или пък котаракът Манчестър от Москва.

Rasta - симпатичното куче гид и спиращите дъха гледки по време на изолация

Защо това куче е най-следваната швейцарска овчарка в мрежата

Модел на четири крака

Такъв е случаят и с усмихнатия самоед Каспър и нацупеният котарак Ромео, които разбиха всички клишета за приятелството между кучета и котки и станаха супер хит в мрежата.

Сега те имат над 41 000 последователи в общия си акаунт в Instagram, където стопанката им - Ринза Ли, публикува всичките им забавни приключенски моменти заедно.

29-годишната Ринза Ли от Крайстчърч, Нова Зеландия, дълго време е искала да си вземе коте, но вече имала Каспър и се притеснявала от неговата реакция. Когато нейна приятелка приютила котка, Ринза завела Каспър на гости и се оказало, че той се държи много дружелюбно с нея. Така Ринза се сдобила с нацупения котарак Ромео.

Първоначално тя държала животните отделно една седмица, но Каспър бързо нарушил изолацията. Двамата толкова си паснали, че вече са неразделни.

Сега Ромео е господарят на къщата. Първоначално котето се уплашило от големия Каспър, но бързо разбрало, че той е много добър. Същото се отнася и за Ромео.

Котаракът Манчестър от Москва и защо се превърна в интернет звезда

Котаракът Манчестър, който стана звезда в мрежата

Ето и кое му печели толкова голяма популярност

Въпреки че изглежда намръщен, Ринза твърди, че той е най-милото коте на света и позволява на всеки да го гушка, пише Daily Mail.