За Крис Рок връщането към Оскарите през 2023 г. би било като връщане на местопрестъплението. 57-годишният комик съобщи, че е бил помолен да води грандиозното събитие и през следващата година.

Оскари 2022, Уил Смит, Крис Рок, Джейда Пинкет Смит и защо актьорът зашлеви колегата си

Защо Уил Смит удари шамар на Крис Рок

Цирк

Пред събралата се публика по време на комедийно шоу във Финикс в неделя (28 август) актьорът разкри какъв е неговият отговор на поканата.

Крис Рок, който е домакин на Оскарите три пъти - през 2005 г., 2016 г. и 2022 г. - този път няма да влезе в същата роля. Комикът е отхвърлил възможността да излезе на сцената през следващата година.

Крис отказва предложението след скандалния шамар от Уил Смит по време на церемонията на тазгодишните награди на 27 март. Повод за случката стана шега от страна на водещия за голата глава на съпругата на актьора от "Лоши момчета". Тогава той сравни Джейда Смит с редник Джейн, която е с обръсната глава. Уил Смит се качи на сцената и удари в лицето водещия, който очевидно не беше наясно с болестта (алопеция - автоимунно заболяване, свързано със загубата на коса) на Джейда.

От думите на Крис Рок става ясно, че е получил и отхвърлил и предложение за реклама за Супербоул, пише New York Post.

През май Крейг Ерих от ABC коментира пред Deadline, че е готов Рок да се върне като домакин на Оскарите следващата година. Според него появата му отново в ролята на водещ би вдигнало рейтинга значително.

"Очевидно имаше много напрежение (около тазгодишното излъчване), което засенчи много от положителните неща в шоуто, но бях наистина доволен от програмата", смята Ерих.

От прословутия 27 март досега темата претърпя развитие. Няколко месеца след шамара, Уил Смит публикува видео, в което публично се извинява на Крис и семейството му за действията си. През цялото време Рок запази мълчание, с изключение на няколко кратки коментара за инцидента по време на комедийни представления през последните месеци.

Уил Смит, Крис Рок и коментарите след видеото с извинението на актьора

Уил Смит се извини, но приема ли го Крис Рок

Смята ли се за жертва комедиантът

Церемонията по връчването на Оскарите през 2023 г. ще се проведат на 12 март.