Принц Хари също е признавал, че е гледал сериала. Той дори е споделял, че му е било интересно, тъй като историята не претендира да е напълно достоверна, а доста украсена - плод на артистично творчество и добро въображение - така, както подобава на кино индустрията.

The Crown, смъртта на кралица Елизабет Втора и скокът в гледанията на сериала на Netflix

Скокът в рейтинга на The Crown

Ефектът от смъртта на Елизабет Втора

Но в сериала има и истинност, разбира се, а и няма как да е иначе. В него се разказва именно за британското кралско семейство. Както вероятно вече сме се досетили, сериалът, за който става дума, е The Crown, чиято премиера бе в Netflix още през 2016 г.

Оттогава мнозина зрители и журналисти са се чудели дали семейството на кралица Елизабет II наистина е гледало епизодите. Дори Опра Уинфри, едно от най-популярните телевизионни лица в цял свят, е питала в интервю принц Хари и Меган Маркъл дали са гледали The Crown. Тогава двамата се издават, че действително са го гледали.

По-интересно признание обаче прави Джордж Джобсън - кралски сътрудник, считан за един от водещите британски кралски коментатори. По негови думи самата Елизабет II е гледала The Crown - обикновено в неделните дни. Тази любопитна информация пък му е издал не кой да е, а принц Филип - покойният съпруг на кралицата. Той дори се е опитвал да я убеди да спре да гледа сериала, защото си е мислел, че сюжетът ще я раздразни, пише Entertainment Weekly.

За продукцията на The Crown знаем, че винаги се е отнасяла уважително към кралското семейство, макар че преди са имали спорове и неразбирателства с негови представители. В момента текат снимките на шестия сезон на сериала, като работният процес засега е на пауза заради кончината на кралицата. В знак на уважение към Елизабет II целият екип на The Crown е в кратка почивка.

Мат Смит, принц Хари, The Crown и шеговитото обръщение към актьора

Актьорът, на когото принц Хари е казал дядо

Чувство за хумор

На зрителите обаче им предстои тепърва да изгледат пети сезон, чиято премиера наближава. От ноември вече ще можем да го гледаме в Netflix - остава само да разберем и от коя дата точно.