Джасвин Сангха, наричана от прокурорите "Кралицата на кетамина", е един от петимата обвинени за смъртта на Матю Пери. Пери беше намерен мъртъв в басейн в дома си в Pacific Palisades на 28 октомври 2023 г. Актьорът почина от остро въздействие на кетамин, дисоциативен анестетик, който има някои халюциногенни ефекти.

На колко (малко) всъщност е оценено личното богатство на Матю Пери

На колко (малко) всъщност е оценено личното богатство на Матю Пери

И с колко разполага тръстът му

Американската прокуратура на Централния окръг на Калифорния направи обвинения за случайната смърт на Пери на 15 август, като в обвинителен акт се твърди, че Сангха е доставила кетамина, който по-късно води до смъртта му.

Трима други обвиняеми, включително асистентът на Пери - Кенет Ивамаса, са се съгласили да се споразумеят с прокурорите. 41-годишната Сангха е изправена пред девет обвинения, включително заговор за разпространение на кетамин и разпространение на кетамин, водещо до смърт.

Предполагаемият дилър на наркотици твърди, че е невинна и съдия нареди тя да бъде задържана без гаранция, след като прецени, че съществува риск от бягство.

Ето какво трябва да знаем за Сангха и нейното предполагаемо участие в смъртта на любимата звезда от "Приятели".

Според обвинителния акт Сангха използва дома си в Северен Холивуд, Калифорния, който прокурорите наричат "Къщата за скривалища на Сангха", за да "съхранява, пакетира и разпространява наркотици, включително кетамин и метамфетамин".

Прокурорите твърдят, че в средата на октомври Ивамаса е потърсил друг източник на кетамин за своя шеф. Той се свързал със свой познат, Ерик Флеминг, който след това се свързал със Сангха.

Твърди се, че Джасвин Санга е доставяла кетамин на известния си клиент още пред 2019 г. Домът ѝ в Северен Холивуд е бил "емпориум за продажба на наркотици", според Мартин Естрада, който е американският прокурор за Калифорния и главен обвинител в разследването. При претърсването на жилището са открити над 80 флакона с кетамин, както и хиляди хапчета, включително метамфетамин, кокаин и ксанакс.

Тя "се занимава само с висок клас клиенти и известни личности", цитира обвинителният акт показанията на съучастника ѝ Ерик Флеминг.

В същото време, по всичко личи, че Сангха е водила публичен живот, който широко е споделяла в социалните мрежи. Внедрявала се е в близкото обкръжение на знаменитости, като един от приятелите ѝ казва пред Daily Mail, че дори е присъствала на елитни церемонии като Златен глобус и Оскар.

Санга не е споделяла публично интимни подробности от личния си живот, но както се вижда в нейните социални мрежи, често демонстрира бляскав начин на живот, който включва ваканции в градове като Плая дел Кармен, Мексико.

Що се отнася до нейната професионална заетост, Сангха е посочена като "главен финансов директор" на вече затворения козметичен салон Studio City, според записи, получени от NBC News.

Кои са петимата души, обвинени за смъртта на Матю Пери

Кои са петимата души, обвинени за смъртта на Матю Пери

Как и с какво са допринесли за фаталния край на актьора

Ако бъде призната за виновна по всички обвинения по делото за смъртта на Матю Пери, "Кетаминовата кралица" може да получи задължителна минимална присъда от 10 години или максимална доживотен затвор, съобщават от Министерството на правосъдието пред USA Today.