Още от лятото на миналата година знаем, че Брад Пит е приел поредно предизвикателство в кариерата си. И този път ще влезе в обувките на състезател от F1.

Брад Пит срещу Люис Хамилтън на пистата "Силвърстоун" във филм за Формула 1

Колко опасна е новата роля на Брад Пит

Когато участваш в истинско състезание

Доста месеци след обявяването на новината за филма имаше пълно затишие, но през последните седмици се забелязва раздвижване. Затова решихме да съберем всичко, което знаем за филма към момента, на едно място. Защото заявките са, че това ще бъде най-реалистичният състезателен филм, който сме гледали до момента.

Ще започнем оттам, че Брад Пит ще бъде в главната роля, на режисьорския стол ще седне Джоузеф Козински ("Топ Гън: Маверик"), а Джери Брукхаймър ще е сред основните продуценти. Замесен е и Люис Хамилтън, като не е сигурно дали ще го видим във филма, но той ще има грижата да помогне на екипа да пресъздаде обстановката и състезанията максимално реалистично.

И наистина ще бъде реалистично, защото до края на настоящия сезон на F1 Брад Пит и екипът на филма ще снимат на някои от пистите, на които се провеждат състезанията. Разбира се, актьорът няма да се състезава с професионалистите.

Както знаем, във F1 в момента има 10 отбора. Това са Red Bull, Ferrari, Mercedes, McLaren, Alpine, Alfa Romeo, Haas F1 Team, AlphaTauri, Aston Martin и Williams. А за да бъде всичко максимално реалистично, за целите на филма е създаден 11-ти отбор - Apex.

От журналиста Уил Бъкстън разбираме, че Козински и екипът му са взели всичко научено от снимките на "Топ Гън: Маверик". И така, в продължение на 18 месеца са работили върху създаване на най-малката преносима камера, която снима в 6К.

Целта й е да ни пренесе буквално на пилотското място. Болидът, който Пит ще управлява, пък ще бъде съвсем реалистичен, като той е разработен от Mercedes, пише Carscoops.

За сюжета на филма, който към момента няма оповестено дори работно заглавие, се знае, че ще проследи оттеглил се от F1 състезател (Пит), който бива убеден да се върне на пистата. Целта е да се състезава редом с новобранец и да бъде негов ментор.

Том Круз, "Мисията невъзможна: Пълна разплата - част първа" и каскада във филма, определяна като най-голямата в историята на киното

Том Круз и най-голямата каскада в историята на киното

Том Круз е велик

Според Insider, преди години за главната роля е бил спряган Том Круз. Но това не означава, че няма шанс да го видим, защото според вече споменатия Уил Бъкстън Круз е предложил да се включи в някоя и друга сцена, карайки болид.