Вече сме посвикнали с обясненията на актьорите колко трудна може да бъде професията им. Основно защото тя изисква както физическа подготовка, така и психическа нагласа. Още веднъж ни го доказва Колин Фарел.

"Батман", Пингвина, Колин Фарел и спиноф сериала на НВО, посветен на злодея

Пингвина от "Батман" - и на малкия екран

Подготвя се сериал за НВО

В интервю, което дава за The Hollywood Reporter, той разкрива, че по време на снимките на най-новия си филм, е получавал паник атаки.

"Имах няколко наистина панически момента под водата, когато трябваше да си кажа: "Просто се отпусни. Бъди спокоен. Добре си. Няма от какво да се притесняваш. Резервоарът е добре, на 60% пълен. Просто забави дъха си. Всичко е наред."

Точно това си е мислел 46-годишният Фарел, докато са снимали сцените в последния филм с негово участие Thirteen Lives.

Ролята му е на водолаз-спасител и именно за нея актьорът споделя, че е била предизвикателна и изискваща стабилна психическа и физическа подготовка. Той, както и голяма част от колегите му, преминават дори и през обучение по гмуркане, за да се научат как да се държат по-добре и достоверно под вода.

Фарел разказва още, че е трябвало да влезе във водата, да стигне до пещера, в която е нямало никаква светлина, да заеме позиция и да изчака снимачният екип да каже през високоговорител, че камерата снима.

Страшното в ситуацията е било, когато е имало вероятност думата "екшън" да не се чуе. И стряскащото, което става тогава, е, че някой може да се обърне и да даде знак като удари по водолазната маска. Точно в такива моменти актьорът е получавал паник атаки.

Явно работата на Фарел по заснемането на филма наистина изобщо не е била лека. Но все пак, нека не забравяме, че в режисирания от Рон Хауърд Thirteen Lives се разказва трагична история по истински случай.

Thirteen Lives, Колин Фарел, Виго Мортенсен и първи трейлър на драмата на Рон Хауърд

Историята на най-опасното спасяване в пещера - на кино

Какво да очакваме от Thirteen Lives на Рон Хауърд

През 2018 г. 12 момчета от детски футболен отбор и треньорът им се оказват в капан в пещерата Там Луанг в Тайланд заради придошли води. След новината за инцидента започва мащабна спасителна акция, в която се включват някои от най-умелите гмурци от цял свят.