През годините Дуейн Джонсън много пъти е разказвал историята за това как в даден момент от живота си е бил напълно разорен и в джоба си е имал едва седем долара.

Дуейн Джонсън и трудните отношения с баща му Роки - за какво съжалява актьорът и до днес

За какво съжалява и до ден днешен Дуейн Джонсън

Денят на бащата отключва някои рани

Скалата винаги я е използвал хем да си напомня откъде е тръгнал, хем да мотивира всички хора, които са в трудно положение, че няма невъзможни неща. Ето защо актьорът приема присърце историята на ММА боеца Темба Горимбо.

Роденият в Зимбабве боец направи дебюта си в UFC по-рано тази година, като в първия си мач загуби, но през месец май успя да поправи тази грешка и спечели. След това Горимбо реши да сподели, че преди да запише първата си победа в октагона е имал едва седем долара в джоба си.

По-впечатляващото е, че боецът е решил да продаде цялата си екипировка и със събраните 7000 долара да осигури в родното си село в Зимбабве помпа, така че всички там да имат достъп до чиста вода. И през това време е продължил да спи на диван в залата, в която тренира, защото не може да си позволи друго.

Според GiveMeSport,  историята на Темба Горимбо е много по-сложна и емоционална. Когато е на девет години, майка му умира, а четири години по-късно от този свят си отива и неговият баща. Това го тласка към тъмния път на незаконното копаене на диаманти.

Един ден обаче полицията го хваща, но вместо просто арест той се сдобива и с белези по тялото си, заради свирепата атака на полицейските кучета. Всичко това е достигнало до очите и ушите на Дуейн Джонсън, който реши да изненада Горимбо по време на негово интервю в Маями.

От видеото, разпространено в социалните мрежи, се вижда как ММА боецът въобще не е очаквал да се запознае със Скалата. В поста си Джонсън пише, че Темба Горимбо не е искал никаква помощ от него, но той все пак е изпитал нуждата да му помогне. 

Дуейн Джонсън, магазинът в Хавай, от който е крадял и какво направи Скалата сега

Старите грехове, които Дуейн Джонсън изкупва

Скалата не остава неплатена сметка

И макар да не пояснява в какво точно се изразява тази помощ, в различни издания се появиха твърденията, че Дуейн Джонсън е подарил на Горимбо напълно обзаведена къща в Маями, пише Sportskeeda.