Малко повече от две седмици ни делят от пускането на "Барби" по кината и поне към момента очакванията към филма и приходите, които трябва да отчете, са високи.

Кинопремиерите за юли, сред които "Барби", "Опенхаймер" и "Мисията невъзможна: Пълна разплата"

Най-очакваните кинопремиери за юли

Том Круз кръстосва шпаги с Барби

Но няма как да е другояче, защото Марго Роби ще бъде Барби, Райън Гослинг - Кен, а Грета Гъруиг ще режисира. Всъщност за филм за Барби се говори от доста време, но с различна концепция.

През 2016 г. Sony държеше правата за куклата и дори намери кой да я изиграе в лицето на Ейми Шумър. Филмът бе по оригинална идея на Хилари Уинстън, като Шумър и сестра ѝ Ким Карамел трябваше да поработят върху някои промени в сценария.

Но около година по-късно актрисата обяви, че напуска филма, защото грификът ѝ е много натоварен и се получава конфликт. Е, оказва се, че това е било, чисто и просто, лъжа и истината за напускането на Ейми Шумър е съвсем различна.

Пред Watch What Happens Live тя казва, че всъщност е имала креативни различия със създателите и затова се е наложило да се откаже. Още през миналата година актрисата загатна, че е ставало дума за различия, защото пред  The Hollywood Reporter, че Sony не са искали да направят филма така, както тя си го е представяла.

Убедила се е в това, когато от студиото са ѝ подарили чифт обувки на Manolo Blahnik в чест на избирането ѝ за ролята. След разпадането на идеята за този филм Марго Роби е успяла да си осигури правата върху Барби и е преместила филма към Warner Bros.

Ейми Шумър, трихотиломанията и срамната тайна на актрисата за психическото й заболяване

Тайното заболяване на Ейми Шумър

И защо вече не иска да го крие

Също заслуга на Роби е фактът, че Ноа Баумбах е замесен в написването на сценария, а Грета Гъруиг е назначена за режисьор. Самата Ейми Шумър смята, че в момента "Барби" има голям потенциал, защото напълно различен екип стои зад филма и идеята, пише Variety.