Като малки един от най-неудобните моменти беше, когато гледам филм с родителите си и започне някоя гореща сцена. Ако тогава закриваме лице с ръце, въпреки че действието ни беше интересно, сега се чудим как точно са постигнали този реалистичен ефект.

Отговори за някои известни секс сцени от филми ни дават самите актьори, участващи в тях.

Кейт Уинслет

Най-известната й роля може да е тази в "Титаник", но сме я виждали и в далеч не толкова романтични. Като тази на "Романс и цигари" от 2006 г. Там тя е червенокоса мръсница, която има доста гореща сцена за изиграване.

А за да може спокойно да отработи изражението на екстаз върху лицето си, тя подскача енергично върху фитнес топка, като близкият кадър създава илюзията за сексуален акт, в който тя е в поза ездачка.

Снимка 492233

Източник: Facebook / Gianluca Reitano

Оливия Колман

Миналата година тя спечели Оскар за най-добра актриса с ролята си във "Фаворитката". За да стигне до това признание обаче, тя премина и през заснемането на горещи сцени с колежката си Ема Стоун.

Преди време Колман призна в свое интервю, че е използвала малък трик, за да накара и двете да се почувстват поне малко по-малко притеснени. Тя е взела от гримьорите малка гъба за грим и я е поставила между краката си, за да има бариера между двете и да не отрие Стоун под чаршафите "нещо, което не трябва".

Джейми Дорнан

Актьорът е заснел толкова секс сцени само за един филм, колкото някои не са и през цялата си кариера. Въпреки че през по-голямата част от времето виждаме Крисчън Грей" без дрехи в "50 нюанса сиво", един детайл винаги оставаше скрит - мъжкото му достойнство.

Дорнан разкрива, че го е връзвал в малка торбичка с телесен цвят и го е пристягал към тялото си, за да няма гафове по време на снимките, а и за да се чувстват той и партньорката му Дакота Джонсън по-удобно в компанията си. По тази причина и винаги вкарва чувството си за хумор в действие, предава The Sun.

Ким Катрал

Въпреки че стана известна на целия свят като разкрепостената Саманта Джоунс от "Сексът и градът", която си ляга с всеки срещнат, актрисата не крие, че именно горещите сцени са били истински кошмар за нея.

Всеки път се е притеснявал жестоко как ще се справи, а само големият й професионализъм успява да го прикрие, за да видим на екрана една жена, която наистина се наслаждава на секса.

Снимка 492239

Източник: Facebook / Breakfast

От Insider разкриват още няколко тайни от кухнята на филмите, които нагорещяват малкия и големия екран.

От съществено значение е камерите да бъдат максимално скрити, за да не притесняват актьорите. Присъстващите на заснемането на сцените също са сведени до минимум. Някои режисьори държат секс сцените да бъдат изпипани до най-малкия детайл, а други предпочитат да ставят свобода на действащите лица за импровизации.

8 филма със страхотни секс сцени

8 филма със страхотни секс сцени

За всеки по нещо

Понякога секс сцените се заснемат още на първата среща на снимачната площадка на участниците в тях. И въпреки че повечето от тях продължават минута-две, заснемането им отнема много часове и дубли. А място за възбуда просто няма от цялото притеснение.