Холивуд вече има вдъхновение за нова филмова история. И тя ще разказва за съвсем реалистичната, но звучаща почти невероятно щастлива случайност, сполетяла един обикновен британец, който работи като водопроводчик.

BAFTA 2022, Лори, Джаред Буш и история на момичето, което режисьорът на Encanto покани на церемонията

Най-специалният гост на наградите BAFTA тази година

Невероятната история на 12-годишната Лори

Името му е Кев Крейн и вече е продал правата за историята си, след като съдбата го среща с музикалния продуцент Пол Конъли.

Последният наема водопроводчика да поправи банята в дома му и за шестте седмици, които прекарват в къщата, многократно дочува пеенето на Крейн на фона на радиото. Така той преценява, че всъщност в него се крие много изявен певчески талант.

Именно 62-годишният продуцент подава идеята историята им да се превърне във филм. И въпреки че събитията няма да бъдат следвани съвсем точно, сюжетът ще е базиран на срещата му с водопроводчика. Как - предстои да разберем от продуцентите.

А продуцентите и сценаристи, които вече държат правата, са не кои да е, а Стейси Шърман и Били Рей, които работят по "Игрите на глада".

Попитани какво ги е накарало да се заемат с проекта, Шърман казва, че едва ли има по-добра история от тази за "човешкия дух и музика". И допълва въодушевено: "Поправени мивки, разбити мечти, наранено сърце, надежда и британска музика." 

Кев Крейн издава и още малко около работния процес - за актьорските роли се спрягат имената на Джуд Лоу, Колин Фърт и Джейсън Стейтъм. Не крие и емоцията си от сполетялата го щастлива случайност: "Сякаш гледам това да се случва на някой друг. И за минута не съм си и мислел, че би се случило на мен."

И въпреки че все още не се знае коя ще е премиерната дата, готов сценарий вече има, пише BBC.