Наградите BAFTA, както се казва, минаха и заминаха. Статуетката за най-добър анимационен филм получи Encanto, а екипът, част от който е режисьора Джаред Буш, отпразнува победата със специален гост на церемонията на наградите.

Става дума за момичето, което преди три години написа писмо на Disney с молба към компанията героиня с очила да бъде създадена за предстоящ проект. За британката Лори, която сега е на 12, е било важно да има разнообразие сред героините. И точно както още милиони хора по света, да има поне една, която да носи очила, като самата нея.

Това послание за многообразие и приемственост тя отправя в писмото си, а то достига до режисьора на Encanto. Тогава обаче той още не е имало как да сподели, че вече е започнала работа по такъв герой за предстояща продукция.

Невероятна изненада за Лори пък е бил моментът, в който получава покана от самия Джаред Буш да присъства на наградите на британската филмова академия в Лондон. Това се случва по особено вълнуващ и неочакван за нея начин - по време на интервю на живо в BBC Breakfast.

И разбира се, Лори няма как да откаже на такова предложение. За преживяването си по време на звездната вечер тя споделя, че било "чест" и "лудост" да е на червения килим редом до Лейди Гага и Бенедикт Къмбърбач.

А за героинята Марабел и симпатичната й прилика със самата Лори, момичето казва, че я е заобичала безпрекословно - защото е забавна, смела и също носи очила.

"Толкова труд са вложили, за да пресъздадат всички съвсем достоверно", добавя тя и споделя, че не се и съмнявала в успеха на Encanto и целия екип на филма, пише BBC.

Encanto, песента "We Don't Talk About Bruno" и защо няма как да спечели Оскар

Коя е най-популярната песен на Disney

И защо няма как да получи Оскар

Съгласяваме се и ние, защото историята е наистина магична, а и песента от анимацията - "Нито дума за Бруно" ("We Don"t Talk About Bruno"), има причина да се превърне в най-популярната от филм на Disney.