Съвсем естествено, дефилето на Prada за сезон есен 2022 в Милано беше едно от най-чаканите. Освен че отбелязва втората година на съвместната работа на Миуча Прада и Раф Симънс като креативни директори на марката, то криеше и няколко изненади.

Първата дойде още с влизането в залата, чийто сет дизайн беше дело на едно от най-популярните архитектурни бюра в света OMA.

След това на подиума излезе не някой от моделите, а актьорът Кайл Маклоклан. 62-годишната звезда от "Туин Пийкс" и "Сексът и градът" носеше дълго палто в комбинация с блестящ костюм в небесно синьо и подобни ръкавици.

Финалът пък беше повече на друг холивудски любимец - Джеф Голдблум. 69-годишният актьор от "Джурасик Парк" не пропусна да се заиграе с професията си, като се престори на объркан от появата си на котешката пътечка.

Ейза Бътърфийлд от Sex Education и Томас Броуди-Сангстър от Queen's Gambit бяха сред останалите актьори, които представиха новата колекция на Prada. "Дрехи, които карат хората да се чувстват значими и, които сами по себе си значими, а не нещо, което да изхвърлиш след носене", казват от италианския бранд.