Когато преди 31 година Австралийската пожарна служба взима решение да прави календари със своите служители, приходите от които да са за благотворителни цели, никой не предполага, че те ще се превърнат в такъв хит.

Australian Firefighters Calendar 2024 - как изглеждат австралийските пожарникари и каква е мисията им този път

Пожарникарите от Австралия отново са тук... и са по-секси от всякога

Изненадите на календара за 2024 г.

Никой не е предполагал и, че само два дни след обявяването на първи български календар с полуголи пожарникари, той ще бъде изчерпан за минути. "Календар с кауза в подкрепа на благотворителна кампания "Аз вярвам и помагам" е дело на Варненската пожарна.

На дванайсетте снимки обаче има пожарникари от цялата страна, а самите фотографии са дело на Деян Недялков. Тай разказва, че снимачният процес е бил динамичен, защото се е състоял в реални пожарни служби по време на работния ден на пожарникарите.

Снимка 641117

Източник: Facebook/azvyarvamipomagam

"Екипите постоянно се отзовават на сигнали", казва Недялков пред БНР, но допълва, че е работил лесно с пожарникарите, защото са изпълнителни и не са суетни. Тиражът на календара с българските пожарникари е 500 бройки, които вече са изчерпани.

Снимка 641114

Източник: Facebook/azvyarvamipomagam

Най-вероятно обаче ще бъде допечатван, защото събраните дарения от продажбата му отиват за закупуване на животоспасяваща медицинска апаратура и оборудване на детска хирургия, и специализирана неонатална линейка за новородени бебета.

Снимка 641115

Източник: Facebook/azvyarvamipomagam

Календарът с българските пожарникари може да бъде взет на място от пожарната във Варна на бул. "Сливница" 159 или чрез дарение от 20 лв. на банка: Юробанк България АД (Пощенска банка), IBAN: BG57BPBI79451069521301, BIC: BPBIBGSF, Титуляр: Сдружение "Аз вярвам и помагам", основание: Дарение.