Краят на годината е все по-близо, а ние все по-често се замисляме с какви подаръци да изненадаме близките си. Ако имаме поне една дама, която обича както красиви мъже, така и животни, то календарът на австралийските пожарникари със сигурност е страхотно попадение за нея.

От 31 години огнеборците в Австралия издават календар, с който подкрепят различни каузи, свързани с животните. А снимките на месеците са не по-малко горещи от ситуациите, с които се сблъскват ежедневно в работата си.

Календарът за 2024 г. включва шест различни издания - с кучета, котки, коне, смесени животни, класика и герои, като последните две са нови попълнения за 2024 г.

Класическите и геройските издания включват пожарникари от авиацията, военните и градските противопожарни служби на Австралия. В изданията за котки, кучета и коне пожарникарите са придружени от фотогеничното животно, на което е кръстено календарното издание. Това означава котенца, седнали на раменете, кученца, държани като бебета, и коне, стоящи внушително до пожарникарите. Изданието за смесени животни включва "гостувания" на коали, патета и други сладки същества.

За първи път календарът на австралийските пожарникари е издаден през 1993 г. и от самото начало се стреми да набира пари за благотворителност, дарявайки над 3.4 милиона приходи на австралийски организации, включително убежища за животни и благотворителни организации за изследване на рака.

Преди три години календарът на австралийските пожарникари започва да дарява и на благотворителни организации в САЩ - като благодарност към американските любители на животни и спасители, които подкрепят Австралия и нейните животни по време на опустошителния сезон на горските пожари 2019-2020 г.

Australian Firefighters Calendar, австралийските пожарникари, календарът за 2023 г. и каква е мисията им

Секси пожарникарите от Австралия отново ни изненадват

На кого ще помагат и през 2023 г.

Тази година приходите от календара за 2024 г. ще отидат за австралийски благотворителни организации като болницата за диви животни Byron Bay и фондацията за деца с рак Kids with Cancer Foundation. Даренията са предназначени и за програмата за възстановяване на спасени животни Greater Good Charities в САЩ.

"Greater Good Charities е изключително благодарен за продължаващата подкрепа от Календара на австралийските пожарникари. Средствата, събрани от продажбите на календара, ще подпомогнат обновяването на съоръжение за рехабилитация на диви животни от нашата програма за възстановяване на спасителните дейности този ноември. Благодарение на щедрото дарение това съоръжение ще бъде в състояние да се грижи за повече животни и да защитава застрашени видове, които са жизненоважни за нашата екосистема", каза в изявление Зак Бейкър, вицепрезидент на програмите за домашни любимци в Greater Good Charities.

Календарът на австралийските пожарникари достига до над 90 страни и намира голяма база от фенове в Северна Америка. Именно в знак на благодарност към тези фенове, изданията за 2024 г. включва двама американски и един канадски пожарникар, отбелязва People.

"Една от целите ми беше да бъда в календара на австралийските пожарникари преди да навърша 30 години. Всичко започна на шега в началото на моята пожарникарска и медицинска практика, защото чувствах, че никога няма да бъда физически достоен да бъда един от онези мъже в календара. След десет години упорит труд и всеотдайност се свързах с издателите. За моя изненада те бяха впечатлени от моята история и искаха да участвам в календара. Да бъда американец в календара на австралийските пожарникари с добра кауза, за мен е сбъдната мечта и огромна чест", споделя Джейкъб Хакър, пожарникар от Willard Fire and Rescue в Охайо и един от американските герои в календара за 2024 г.