Напълно нормално е всеки един филм от франчайза за "Мисията невъзможна" да бъде очакван от много хора. Просто защото качественият екшън е гарантиран.

Захари Бахаров, "Мисията невъзможна: Пълна разплата – част първа", Марчин Дорочински, Иван Ивашкин и новината за участието на българина във филма

Захари Бахаров във филм с Том Круз

С какво се похвали българският актьор

А и няма как да с лека ръка да подминем факта, че Том Круз не само изпълнява всичките си каскади, без да му е нужен дубльор, но и винаги се старае те да изглеждат максимално реалистични.

В предстоящия "Мисията невъзможна: Пълна разплата - част първа", който трябва да видим по кината през юли догодина, каскадите ще бъдат наистина много. Но има една, която е над всички. Именно с нея приключва и тийзърт към филма, който бе пуснат преди няколко месеца.

В края му виждаме как Итън Хънт е преследван и се опитва да се измъкне, управлявайки мотоциклет. Пътят му обаче приключва до ръба на скала. Това, разбира се, не го спира и той просто се засилва и полита...

Вече сме чували известни подробности около тази каскада, но Том Круз реши да даде още по-детайлен поглед над нея. В профила си в Instagram актьорът публикува доста дълго видео, което е посветено именно на каскада и подготовката за нея. И да, луда работа е.

От видеото разбираме, че въпросната скала, от която ще видим героя на Хънт да скача с мотоциклета си, се намира в Норвегия, а самата каскада е била заснета през септември 2020 г. Круз споделя, че от години работят върху нея и мечтае да направи подобно нещо още от дете.

Около година преди да бъде заснета сцената актьорът е започнал да тренира усилено за нея. Като е започнал със скокове с парашут, за да усъвършенства стабилността си по време на падането. Следващият важен аспект е свързан с перфектното каране на мотоциклет.

За целта е била изградена специална писта с рампи, за да може Том Круз да тренира най-различни аспекти, които ще са му нужни за голямата каскада. Всички тези усилия обаче биха били напразни, ако не може да се улови перфектния кадър.

Режисьорът Кристофът Макуори пояснява, че дори преди две години камерите и техниката, с които каскадата е снимана, не са съществували. Следващата стъпка е била да се създаде прототип на рампата, по която Том Круз се засилва и скача в бездната.

След многократни опити е постигнато съвършенството около малките детайли. И така стигаме до построяването на рампата в Норвегия. Нещо, което е отнело месеци, а всяка една част за нея е трябвало да бъде доставена на място с хеликоптер.

Метеорологичните условия също са били от значение за снимките, защото Макуори споделя, че облаците и мъглата трябва да са така разположени, че да изглежда мистично и красиво, а не просто мъгливо. А хората отговорни за координацията и изпълнението на каскадата твърдят, че при нея основните опасения са две - тя да завърши или със сериозна травма, или със смърт.

"Мисията невъзможна: Пълна разплата – част първа", Том Круз и първи тийзър на филма

Том Круз се завръща към невъзможните мисии и каскади

Първи тийзър към "Мисията невъзможна: Пълна разплата – част първа"

От видеото чуваме твърденията, че това е най-сериозната и голяма каскада в историята на киното. И Том Круз се е постарал да я изпълни по възможно най-добрия начин. В рамките на един ден той я е повторил цели шест пъти. А цялото нещо е било заснето с помощта на хеликоптер и дронове. Е, сега определено нямаме търпение да стане юли 2023 г.