ПРЕДИ ПУКАНКИТЕ

  • Времетраене: 1 час и 55 минути
  • Режисьор: Адил Ел Арби и Билал Фалах
  • В главните роли: Уил Смит, Мартин Лорънс, Ванеса Хъджинс, Паола Нунес и Джейкъб Скипио
  • Бюджет: около 90 милиона долара
  • С какво да се подготвим: Предните три филма за "Лоши момчета"

Невероятно, но факт - изминаха 29 години от пускането на "Лоши момчета" по кината. Тогава за първи път Уил Смит и Мартин Лорънс ни убедиха, че са неочаквано добра комбинация като детективи от полицията в Маями, които не обичат да се съобразяват с правилата, за да пипнат лошите.

Въпреки успеха на филма, се наложи да почакаме още цели осем години, за да видим "Лоши момчета II" (2003 г.), който отново бе режисиран от Майкъл Бей и ни показа, че хуморът и екшънът могат да вървят ръка за ръка, и да се допълват перфектно.

Последва пауза от цели 17 години, за да видим третия филм, "Лоши момчета завинаги" (2020 г.), който имаше една-единствена цел - да възроди франчайза. За него обаче на режисьорския стол не беше Майкъл Бей, а дуото Адил Ел Арби и Билал Фалах.

Снимка 668341

Източник: Форум Филм България

Филмът като цяло се представи добре в бокс офиса, но определено не успя да зарадва феновете така, както те се надяваха. Надеждите този пропуск да бъде поправен бяха заложени на "Лоши момчета: Всичко или нищо" - четвъртото попълнение към франчайза.

В него откриваме любимите детективи Майк Лаури и Маркъс Бърнет отново на служба, но годините са си казали думата. Единият просто не може да спре да се тъпче с вредни храни, докато другият трудно се справя с преживените травми от миналото. 

Снимка 668339

Източник: Форум Филм България

Майк и Маркъс обаче отново се налага да станат лошите момчета, които познаваме и обожаваме, защото излиза информация, че покойният капитан Конрад Хауърд е уличен във връзки с наркокартели. Двамата са абсолютно сигурни, че капитанът е натопен и някой иска да замете следите, които е оставил.

Разследването на случая обаче ги вкарва в много по-голяма каша, отколкото са предполагали, защото се оказва, че са замесени вътрешни хора от полицията в Маями. Така неусетно Майк и Маркъс от разследващи се превръщат в преследвани и то не само от лошите, но и от закона.

Снимка 668338

Източник: Форум Филм България

Неприятностите, в които се забъркват лошите момчета, ще им покажат, че не могат да имат доверие на никого, защото къртицата може да бъде всеки. В "Лоши момчета: Всичко или нищо" ще видим отново Армандо - синът на Майк, за който той разбра в предния филм. Именно той се оказва доста добро попадение за екшъна.

Във филма завръщане правят Алексаднър Лудвиг и Ванеса Хъджинс като доверените полицаи от екипа на Майк и Маркъс. Това е първият филм на Уил Смит след издънката му на Оскарите, който се завърта по кината, и няма как да не се чудим дали случилото се не му се е отразило негативно.

Не бихме казали, защото актьорът не само се справя безупречно с ролята си, но и е намерил начин да направи препратка към случилото се преди две години. Как и кога няма да издаваме, но признаваме, че се е получило добре и сцената играе ролята на изкуплението на Смит.

Няма как да не споменем отново и режисьорите Адил Ел Арби и Билал Фалах, защото те са свършили повече от чудесна работа. Ако в третия филм не успяха да ни убедят, че са достойни заместници на Бей, то с този дават наистина сериозна заявка, че могат да се справят с екшън сцените на наистина високо ниво.

Защото франчайзът на "Лоши момчета" се уповава на химията между Уил Смит и Мартин Лорънс, на неудържимия, нецензуриран и понякога глуповат хумор, и на зрелищния екшън. Е, в "Лоши момчета: Всичко или нищо" има от всичко това по много. Ето защо сме напълно съгласни с Оуен Глейбърман от Variety, който казва, че четвъртият филм е по-добър, отколкото има правото да бъде.

"Лоши момчета: Всичко или нищо" е по кината от 7 юни