Почивка на красив остров, се превръща в страшна трагедия, достойна за разследване от Хорейшио от "От местопрестаплението". Точно такъв е случаят с испанската YouTube звезда Даниел Санчо Бронхало, който преди година отива в Тайланд за ваканция, а по всичко личи, че сега ще трябва да прекара остатъка от живота си в тайландски затвор.

Джош Нели - мъжът, който се преструва на мъртъв 321 дни

Мъжът, който се преструва на мъртъв 321 дни

На какво са готови някои хора, за да получат мечтаната роля

Даниел, който е син на известната филмова звезда Родолфо Санчо и инвестиционният анализатор Силвия Брончало, е признат за виновен в три престъпления - за предумишленото убийство на колумбийския пластичен хирург Едуин Ариета Артега, за разчленяване на тялото му и за унищожаване на личните му документи.

Трагедията се случва докато Даниел и Едуин са на почивка в Ко Панган през август 2023 г., а случаят излиза наяве, след като местни събирачи на смет откриват човешка тазова кост и вътрешности в торба, припомня Sky News.

Впоследствие Санчо съобщава в полицията, че Ариета е изчезнал, но разследването бързо показва, че има нещо, което Даниел крие. Появяват се записи от камери, на които се вижда как Санчо купува от магазин нож, ръкавици, почистващи материали и торби за боклук.

След като е задържан и обвинен, пред съда Санчо разказа, че колумбиецът се опитал да го насили сексуално, но Даниел да му се изплъзне. Двамата се сбиват и Ариета Артеага пада си удря фатално главата. Санчо признава пред съда, че е разчленил трупа и е изхвърлил частите от тялото на седем различни места на острова, но не признава, че е убил колумбиеца.

Момчето, което показва какво е да не сядаш (и лягаш) за една седмица

Момчето, което показва какво е да не сядаш (и лягаш) за една седмица

Странният експеримент на ютюбъра Pigmie

Даниел Санчо Бронхало, който е известен най-вече със своя YouTube канал, където пуска кулинарни влогове, ще лежи до живот в затвора, като освен това ще трябва да плати и над 100 000 евро компенсация на роднините на жертвата. Присъдата не е окончателна и може да бъде обжалвана, което смята да направи баща му Родолфо Санчо. 

Според El Periodico филмовата звезда не е готова да се откаже от сина си и "продължава битката.". "Винаги продължавайте да се борите и не спирайте", са думите на актьора пред медиите, когато напуска провинциалния съд на Самуи, в южната част на Тайланд, където присъдата на Даниел е прочетена този четвъртък, 29 август, на заседание при закрити врати.