Майе Мъск е на 71 години. Бивш модел, диетолог, автор на книга и майка на Илон, Кимбал и Тоска Мъск. Тя изглежда безупречно за възрастта си, държи се премерено и определено има какво да научим от нея. Най-вече - как да бъдеш успешен и в кариерата, и в родителството.

Майе се развежда със съпруга си, когато децата са малки. Това за нея е по-скоро спасение, защото е била жертва на тормоз. А успява да се превърне в успешна бизнесдама.

Още по време на първата си бременност започва да работи от вкъщи като диетолог. След това продължава да го прави заради децата. И един ден, когато се почувства достатъчно успешна, решава, че няма защо да продължава да бъде нещастна в този брак.

Снимка 455464

Източник: Twitter / Maye Musk

Мести се в Ню Йорк заедно с децата и подписва договор с модна агенция. Но нещата не се развиват толкова добре, колкото Майе си представя. Много пъти губи своята увереност, но никога не губи волята си да продължава да се бори.

Промените са това, което белязват живота на госпожа Мъск. Въпреки че винаги са за добро, те са наистина трудни. Тя и децата й неведнъж се местят в нов град и държава, а това винаги е свързано с изолация. Свързано е с лишения, докато успее да си намери нови клиенти.

Така на Илон, Кимбал и Тоска неведнъж им се е налагало да вечерят филии с фъстъчено масло. А пилешкото със зеленчуци веднъж в седмицата (в най-добрия случай) си е било истинско пиршество, пише Business Insider.

Снимка 466796

Източник: GettyImages

Но най-големият успех на Майе със сигурност е това, че е успяла да отгледа три успешни деца. Едното от тях - Илон, има желанието и възможностите буквално да промени света.

Майката на милиардера не крие, че е отглеждала децата си така, както и сама тя е била възпитавана. Нейните родители са работили много, ставали са рано всяка сутрин и тя ги е виждала само за вечеря. Това я е направило самостоятелна. Започнала е да работи за майка си и баща си от много малка.

По същият начин, по който трите й деца са й помагали, всеки с каквото може. Дъщеря й Тоска, например, е отговаряла на писма със запитвания към нея. Това, че Майе е работила от вкъщи, позволява на децата да виждат нагледно колко се труди тя, за да имат те какво да ядат и облекат.

Освен това, ги учи на дисциплина - ако не си напишат сами домашните, няма кой да им ги напише, защото майка ми е прекалено заета. Тя е била повече от стриктна, но най-важното за нея, е че е успяла да ги научи да бъдат добри към другите.

Grimes, бременната приятелка на Илон Мъск и от какво се оплака

От какво се оплака бременната приятелка на Мъск

Не й е лесно

И още на 12 години Илон, брат му и сестра му знаят какви искат да станат, когато пораснат. Всеки тръгва в различна посока и постига успех, а майка им винаги ги е окуражавала да следват мечтите си, да правят това, което наистина искат.