Винаги, когато имаме нужда от добре написана и държаща в напрежение криминална история, посягаме към Агата Кристи. Романите на Кралицата на кримките никога не губят популярност, а доказателство за това са все по-новите им и по-зрелищни екранизации.

"Смърт край Нил", Кенет Брана, Гал Гадот, Арми Хамър и първи трейлър на екранизацията по Агата Кристи

Коя от двете ще умре

Еркюл Поаро се завръща

А когато към любимата Кристи добавим друг любимец - Хю Лори, можем да сме сигурни, че ще останем приковани пред екрана. Лори ще бъде режисьор, но и ще участва с роля в нова екранизация на "Защо не повикаха Евънс?".

Романът ще излезе под формата на сериал за BritBox, а в главните роли ще видим Ема Томпсън, Джим Броудбент, Луси Бойтън и Уил Поултър. Томпсън и Броудбент са лорд и лейди Мърчам, а Бойтън е тяхната дъщеря лейди Франки Мърчам.

Първи кадър от сериала

Източник: BritBox

Първи кадър от сериала

Тя заедно с Боби Джоунс (Поултър) започват да разследват съмнителната смърт на мъж, открит на игрище за голф, който миг преди да почине казва: "Защо не повикаха Евънс?". Двамата толкова ще се вживеят в разследването, че рискуват да се окажат заподозрени.

В останалите роли са Конлет Хил, Даниел Ингс, Джонатан Джулс, както и самият Лори, който ще изиграе д-р Джеймс Никълсън. Премиерата на сериала се очаква се очаква догодина.