Спокойно можем да кажем, че екоактивистите знаят как да привличат вниманието към себе си и към каузите, които защитават.

Мондиал 2022, Катар, екипите на Дания и протестът срещу погазването на човешките права в страната

Протестът на Дания на Мондиал 2022

Това Световно първенство по футбол няма да бъде като никое друго

Поредната провокация, свързана с действията за опазването на околната среда, е от Лондон. Там полугола жена се разходи и изнесе протестна реч срещу намаляването на популацията на птици в Обединеното кралство.

На 5 ноември 36-годишната Хана Борн-Тейлър бе забелязана в Хайд парк, само по бельо. Цялото ѝ тяло обаче беше изрисувано от художника Гуидо Даниеле в синя, черна и бяла боя.

Интересно за жената е, че през 2018 г., за да спаси птица, я е отгледала и дори я е оставила да гнезди в косата ѝ.

На провокацията си от миналата седмица в Лондон Хана Борн-Тейлър продължава действията си за защита на птиците, изнасяйки реч. Британката приканва за помощ, защото според нея такава е наистина нужна на животните, с които споделяме тази планета.

Според петицията The Feather Speech всички нови жилищни сгради ще трябва да имат тухли с дупки, които могат да станат среда за гнездене на четири намаляващи вида птици в Обединеното кралство.

Вече привлякла към себе си протестиращи, Хана Борн-Тейлър потегли от Хайд парк към Даунинг стрийт, където прочете писмото си и на премиера Риши Сунак, пише BBC.

Марийон Котияр, Жулиет Бинош, Изабел Юпер и подкрепата на френските актриси за жените в Иран

Актрисите, които публично отрязаха косите си

Френското кино в подкрепа на жените в Иран

За последните 20 години в Обединеното кралство са изчезнали повече от половината видове птици. Отчасти причина за това е липса на подходящи места за гнездене. Смята се, че с подписването на въпросната петиция, птиците, които традиционно са гнездили в кухините на сградите, ще имат безопасен дом, в който да се връщат всяка година.