Преди повече от месец компанията на Джеф Безос -  Blue Origin, изпрати Уилям Шатнър в Космоса, като по този начин актьорът се превърна в най-възрастният човек, който може да се похвали с подобно постижение.

Принц Уилям, Уилям Шатнър и острите критики на принца към полетите в Космоса

Сблъсъкът между принц Уилям и Уилям Шатнър

Всеки има своята гледна точка

На борда на ракетата New Shepard обаче Шатнър не беше сам, а в компанията на още трима души - Одри Пауърс, Крис Бошуйзен и Глен де Врис. Полетът може и да изглеждаше рисков, защото е до Космоса, но в крайна сметка всичко премина гладко.

За съжаление обаче миналата седмица стана ясно, че Глен де Врис е загубил живота си именно по време на полет. Тогава се разбра, че малкият летателен апарат, с който Де Врис и още един човек са летели, се е разбил в близост до Ню Джърси.

Джеф Безос веднага реагира на случилото се, като сподели снимка на Глен де Врис в профила си в Instagram. Към нея написа, че загубата на технологичния предприемач е голяма и неочаквана. Основателят на Amazon пише още, че Глен де Врис е бил пълен с живот и винаги го е разсмивал. "Той беше визионер и иноватор - истински лидер." Безос отправя и съболезнованията си към половинката му Леа, пояснявайки, че Глен си е отишъл твърде скоро от този свят.